Ayşenur YAMAN/DÜZCE, () - DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde yaklaşık 400 kişi yoga uzmanı Akif Manaf eşliğinde yoga yaparak, baharı karşıladı.
Yoga Akademi'nin Akçakoca Sky Tower Otel'de düzenlediği organizasyona yaklaşık 400 kişi katıldı. Karadeniz'in kıyısındaki otelin havuz kenarında düzenlenen seansa katılanlar yoga uzmanı Akif Manaf eşliğinde yoga yaptılar. Yoga yaparak baharı karşılayanlar, deniz dalgalarının eşliğinde Akif Manaf'ın telkinleriyle rahatladılar. Seansın ardından müzikler eşliğinde danslar edildi. 2 gün sürecek etkinlikte meditasyon, yoga teknikleri, zayıflamak için yoga, güneş enerjisi ile bağlantı, ay enerjisi ile bağlantı çalışmaları yapılacak.
Akif Manaf her ay doğada düzenlenen yoga festivallerine katılanların yoga teknikleriyle büyük bir rahatlama sağladıklarını ve stresten arındıklarını söyledi. Akif Manaf bahar aylarına girilirken yapılan yoganın faydalarını şöyle açıkladı:
"Gribin son derece yaygın olduğu bugünlerde ve alerjilerin başlayacağı bahar mevsiminde orijinal yoga sistemi tekniklerinin sayısız yararları bulunmaktadır. Bilimsel araştırmalar orijinal yoga sistemindeki nefes teknikleri ve duruşların insan metabolizmasını canlandırıp yenilediğini, tüm kasları ve iç organları çalıştırarak kan dolaşımını arttırdığını, iç organlara masaj yaparak toksinlerin kolayca atılmasını sağladığını ortaya koyuyor. Bu da kişilerin bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi ve soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklardan korunması anlamına geliyor. Tabiatta olduğu gibi bedenimizde de bir takım değişiklikler olmakta ve yeni mevsime hazırlık dönemi başlamaktadır. Bu dönemde yapacağımız iyi bir beden temizliği yani detoks, enerji seviyemizi artıracağı gibi bağışıklığımızı güçlendirir, sindirim sistemimizi düzenler, karaciğerimizin kendisini yenilemesine yardımcı olur, cildimizi güzelleştirir ve kilo vererek daha iyi bir görünüm kazanmamızı sağlar."

AY(MÇ/AAA) (FOTOĞRAFLI)