ANTALYA'da böbrek hastası ve görme engelli oğluna 34 yıldır özenle, sevgiyle bakan 60 yaşındaki Elif Ağum, 'Yılın en iyi annesi' seçildi.
Her yıl Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören çocukları için hayatlarını vakfeden anneler arasında yılın annesini seçen Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER), doğuştan böbrek hastası, görme engelli ve ortopedik özürlü 34 yaşındaki Barış Küçükdoğan'ın annesi emekli öğretmen Elif Ağum'u 'Yılın en iyi annesi' seçti.
Plaket töreninde konuşan Dernek Başkanı Mehmet Şahan, "Tüm annelerin elleri öpülür. Ancak özel çocukların bakımının ne kadar ağır ve travmalara neden olduğunu biliyoruz. Bu nedenle özel çocukların bakımında emeği olan annelere teşekkür ediyoruz. Özel çocuklara bakan, onların her türlü ihtiyacını karşılayan, zamanlarının neredeyse tümünü bu çocuklarla geçiren anneler övgünün en özeline ve büyüğüne layık" diye konuştu.
Bugün de hayatını evladı için vakfeden annelerden biri olan Elif Ağum'u özverili yaşam tarzı nedeniyle yılın annesi seçtiklerini aktaran Mehmet Şahan, "Karşılıksız sevgi ve büyük sorumluluk anlayışıyla annelik görevini en iyi şekilde yerine getiren Elif Ağum'u bu yılın annesi seçtik" dedi.
'34 YILDIR HER GÜNÜM BARIŞ'IMIN OLDU'
Doğuştan böbrek hastası ve ortopedik özürlü oğlu Barış Küçükdoğan'ın aynı zamanda görme engelli olduğunu söyleyen Elif Ağum, şöyle konuştu:
“Barış zor doğum travması sonrasında engelli duruma düştü. Böbreklerinin de çalışmadığını öğrendik. Aynı zamanda görme engelli de olan Barış, 5 Eylül 2012'de kadavaradan böbrek nakli oldu. Benim 34 yıldır her günüm Barış'ımın oldu. AKBÖHONDER beni yılın en iyi annesi seçti. İşte bugün de benim günüm oldu. Tüm anneler adına bu plaketi aldım. Tüm annelere sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Engelleri hiçbir zaman engel olarak görmesinler. Engellilerle de çok güzel yaşanıyor. Sevgi her şeyin ilacıdır. İyi iletişim halinde hem kendileri hem de engelli bireyler mutlu yaşar. Engelli olmak hayattan kopmak değildir. İyi iletişimler insanları hayata bağlar, çevresindekiler de mutlu olur. Sonuçta engelliler de topluma mutlu insanlar olarak katılmış olur."
'MUTLUYUM ANNECİĞİM' DEMESİ BENİM İÇİN ALTIN CEVAP
Evladıyla 34 yıldır mutlu ve hayata bağlı biri olarak yaşadığını aktaran Elif Ağum, "Barış, diğer engellerinin yanı sıra, böbrek nakilli de olduğu için her gün sabah 05.00'de uyanıyorum. Yavrumun aç karnına içmesi gereken ilaçlarını veriyorum. Sonra kahvaltı hazırlayıp elimle doyuruyorum ve tok karnına içilmesi gereken ilaçlarını veriyorum. Sonra günlük işlerim başlar. Ev işi bitince Barış'ımla birlikte dış işlerimizi yaparız. Ayda 1 defa da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne giderek rutin kontrollerini yaptırırız. Bunun dışında birlikte zaman geçirmek ve gezmekle günlerimiz geçer. Barış'a az önce 'Nasılsın' diye sordum, o da bana çok mutlu olduğunu söyledi. İşte benim için altın cevap. 'Mutluyum anneciğim' demesi bana yetiyor" diye konuştu.

EA(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)