Burak GEZEN / ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'nin Ezine İlçesi Köseler Köyü'nde yaşayan 94 yaşındaki Şehri Yılmaz, görme engelli üç çocuğunu büyük fedakarlıklara katlanarak büyüttü. Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi, Yılmaz'ı yılın annesi seçti.
Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi'nce Parion Hotel'de Anneler Günü nedeniyle kahvaltılı toplantı düzenlendi. Görme engelliler, derneğin düzenlediği kahvaltıda biraraya gelerek Anneler Günü'nü kutladı. Annelere karanfil dağıtılan kahvaltının en büyük sürprizi ise yılın annesi seçilen, üçü görme engelli 4 çocuk annesi 94 yaşındaki Şehri Yılmaz'a yapıldı. Yılın annesi seçilen Şehri Yılmaz'a, kahvaltıya katılan İl Dernekler Müdürü Resul Karakurt  çiçek verdi. Karakurt, yaşlı olduğu için ayağa kalkamayan Şehri Yılmaz'a hitaben şöyle dedi:
"Önlerinde eğilmemiz lazım. Ayakları öpülesi insanlar, elleri öpülesi insanlar onlar. Kendisini tebrik ediyorum. Yüzüne baktığımız zaman çektiği çileleri görüyoruz. Üçü engelli dört çocuk annesi. Cenabı Allah'ın bu kadar ömür vermesinin sebebi herhalde o çocukları suyu yüzü hürmetine. Çocuklarını bu yaşa kadar büyüttü ve baktı. Herkes adına ellerini öpüyorum."
'DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR ANNE DESTEĞİ'
Dernek Başkanı İbrahim Baddal ise, insanların doğumdan ölüme kadar annelerin desteğiyle yaşadığını belirterek şunları söyledi:
"Önce dokuz ay karnında taşıyor. Sonra büyütüyor. Sonra meslek kazanmamız ve ardından da yuva kurmamız için uğraşıyor. O yüzden sadece elleri değil ayakları da öpülesi anneler onlar. Biz bugün dernek olarak ilk kez Anneler Günü etkinliği düzenledik. Bugün burada 94 yaşına gelmiş olmasına rağmen üçü görme engelli dört çocuğunu hala daha sarıp sarmalayan, kucaklayan değerli annemizi onere etmek istedik."
Baddal, dernek olarak yılın annesi seçtikleri Şehri Yılmaz'a çeşitli hediyeler verdi.
EŞİ 32 YIL ÖNCE ÖLMÜŞ
Eşi İsmail Yılmaz'ı 1982 yılında kaybeden Şehri Yılmaz, törene birlikte yaşadığı görme engelli çocukları 65 yaşındaki Mehmet Yılmaz ve 58 yaşındaki Ünzile Yılmaz ile katıldı. Görme engelli 72 yaşındaki Meryem Yılmaz hasta olduğu için, engeli bulunmayan 68 yaşındaki Adile Özdemir ise şehir dışında olduğu için kahvaltıya katılamadı. Görme engelli oğlu Mehmet Yılmaz, "Annem bizim için gerçekten büyük bir fedakarlık gösterdi. Kendisi bize katlandı ve bu yaşlara getirdi. Bundan sonra da biz ona elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.
Yılın annesi Şehri Yılmaz ise kendisini yılın annesi seçtikleri için dernek yöneticilerine teşekkür etti.
BG(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)