Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - ANTALYA'da 6 günlükken ailesi tarafından hastaneye terk edilen doğuştan engelli bebeği evlatlık edinerek 12 yıldır annelik yapan Duygu Akça'ya 'yılın annesi' ödülü verildi.
Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD), 6 günlükken ailesince terk edilen ve doğuştan meningosel (omurgadaki açıklıktan deri ile kaplı beyin-omurilik sıvısı içeren bir kesenin dışarı çıkması durumu) hastalığı olduğu için doktorların yaşamayacağını düşündüğü bebeği evlatlık edinen Duygu Akça'yı yılın annesi seçti. Dernek tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Akça'ya plaket verildi. 12 yaşındaki kızı Ecem Nur Adıgüzel ile törene gelen Akça, kendisine ödül verildiği için mutlu olduğunu söyledi.
Kızıyla tesadüfen karşılaştığı sırada tüp bebek tedavisi gördüğünü ve tedavinin son sürecinde arkadaşının önerisiyle gittiği hastanede Ecem Nur'u gördüğünü anlatan Akça, bebeğin gözlerinden çok etkilenerek evlatlık edinmeye karar verdiğini ifade etti. Bebeği ilk etapta yakınlarının kabullenmediğini, kendisiyle görüşmediğini dile getiren Akça, doktorların da Ecem Nur'u öleceği düşüncesiyle 7 ay boyunca ameliyata almadığını savundu.
'HİÇ KİMSE KABULLENMEDİ'
Akça, yaşadıklarını şöyle özetledi:
"Hastanede engelli olduğu için anne ve babanın bıraktığı bir çocuktu. Gördüğümde gözleri beni çok etkiledi. 750 gram bir bebek, gözleri çok iriydi. Çok zayıftı ama gözleri etkiledi. Bebek alma düşüncem yoktu benim. Ecem'i aldığım gün tüp bebek yaptıracaktım. Tedavilerim olmuştu. Yine de Ecem'i aldım, tüp bebekten vazgeçtim. Farklı bir çocuk olduğu için kimse kabul edemedi. Tek başımıza kalan iki insan gibiydik. Birbirimizden vazgeçemedik. Zor bir hayat geçti. Aile sorunları, okulda sorun yaşadık."
Duygu Akça, hislerini "Bana evlat oldu, bana 'anne' diyebilen biri oldu. Tüp bebek tutmasaydı, belki de kimse bana anne diyemeyecekti. O benim her şeyim" sözleriyle dile getirdi.
'O BENİM ANNEM'
12 yaşındaki Ecem Nur Adıgüzel de annesini çok sevdiğini söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Basketbol Takımı'nda oynayan Ecem Nur, "Anlatılmaz ama annemi çok seviyorum. Babamı da seviyorum. Benim annem... Bir ailemin olması çok güzel. Bana iyi, gerçek bir anne olarak davranması çok iyi bir duygu. Belki gerçek annem burada olup da kötü davranabilirdi. Annemle çok mutluyum" diye konuştu. Avukat olmayı isteyen Ecem Nur'un en büyük hayali ise hayranı olduğu Serenay Sarıkaya ve Çağatay Ulusoy ile tanışmak.
DİĞER ÖDÜLLER
Antalya İş Kadınları Derneği'nin verdiği diğer ödüller de şöyle oldu: 'Yılın akademisyeni' ödülü, dünyada ilk defa kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert'in hamilelik süreciyle ilgili görevi üstlenen Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münire Erman Akar'a verildi.
'Yılın iş kadını' ödülünün sahibi de Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz oldu. Yılmaz, Koton olarak 107'si yurtdışında toplam 355 mağazaları bulunduğunu ve bu yıl 240 milyon müşterinin mağazalarını ziyaret etmesini hedeflediklerini belirterek, "65 milyon ürün satmayı planlıyoruz" dedi.

TY(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)