UŞAK’ta yapılacak çevreyolunun temel atma törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in Ödemiş İlçesi’nden destek için Uşak’a gelip 'İzmir’in efesi Binali Yıldırım' sloganı atan gruba, esprili bir şekilde, “Efelik İzmirlilerin olsun, hizmet bize kalsın" karşılığını verdi.
Uşak’a özel uçakla gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ilk olarak Uşak Valiliği’ni ziyaret etti. Bakan Yıldırım, daha sonra Uşak’ın şehiriçi trafiğine önemli bir katkı sağlayacak olan çevreyolunun açılış törenine katıldı. Çoşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Yıldırım, Uşak’ın bir çok özelliğiyle ön plana çıkan bir kent olduğunu belirtti. Uşak’ın işsizlik oranı en düşük iller arasında bulunduğu kaydeden Bakan Yıldırım, şunları söyledi:
“Yapılan son çalışmaya göre, yüzde 4.2’lik rakamla Uşak işsizlik oranın en düşük olduğu iller arasında birinci sırada. Ayrıca Uşak, elinde bir rekoru bulunduruyor. Son 10 yılda Uşak’a 24 bin hektar yeşillendirilme yapıldı ve ağaç dikildi. Bu bir Türkiye rekoru. Uşak’a 80 yılda yapılan ağaçlandırmanın, daha fazlasını son 10 yılda gerçekleştirdik. Uşak ürettiği tekstil ürünü battaniye ile Türkiye’yi ve dünyayı ısıtıyor. Uşak ürettiği sağlık tekstil ürünleri ile Türkiye ve dünyaya sağlık dağıtıyor. Bunca güzel gelişmenin olduğu Uşak’ta, yapılacak olan çevreyolunun projesini getirdiler önüme. Baktım yola 2 gidiş 2 geliş. Dedim ki, kardeşim Uşak’ın bu kadar artıları var, milyon dolarlık ihracat yapıyor, bir çok sektörde birinci, Çorum “Leblebi bizim' diye satıyor nohut Uşak’tan gidiyor. Bu Uşak’a yakışmaz dedim ve 3 geliş 3 de gidiş olacak dedim. Hayırlı ve uğrulu olsun."
İZMİR’DEN GELEN GRUBA TEŞEKKÜR
Bakan Binali Yıldırım, konuşması sırasında sık sık slogan atan bir grubu Uşaklılara tanıtırken gülümseten anlar yaşandı. 'Yolların kralı Binali Yıldırım' sloganı atan gruba Yıldırım, “Kaymakçı, ne dedik, yolların kralı yok, kuralı var” diye cevap verdi. Ardından aynı grup 'İzmir’in efesi Binali Yıldırım' sloganı attı. Bunun üzerine Bakan Yıldırım, esprili bir şekilde, “Kaymakçı, yine olmadı. Orada ne dedik, efelik İzmirlilerin olsun, hizmet bize kalsın” dedi. Daha sonra Yıldırım, “Uşaklılar merak ediyor 'Kaymakçı neresi' diye. Kaymakçı İzmir’in Ödemiş İlçesi’nin güzel bir beldesi. Sağ olsunlar bizi yalnız bırakmıyorlar her gittiğimiz yere onlar da geliyor” diye konuştu.
Temel atma töreninin ardından çevreyolunu yapacak olan yüklenici firma yetkililerinden söz alan Bakan Yıldırım, yolun 5 Mayıs 2015’te yolun açılışının yapılmasını istedi.
“GEREKEN CEVAP, GEREKTİĞİ ZAMAN VERİLİR”
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Yıldırım, İzmirli grubun kendisini yalnız bırakmadığının hatırlatılması üzerine, “İzmirlilere gerektiği zaman, gerektiği mesajı veririz. İzmir-Ankara hızlı tren projesi hızla devam ediyor, Söz konusu hattın hizmete girmesinin ardından, uçak yolculuğu tercih edilmeyecek. Mevcut tren yolu hattında yük taşımacılığı da yapılacak” dedi.
Bakan Yıldırım daha sonra, özel uçakla İstanbul’a hareket etti. YK(İÖ/ESM) ('FOTOĞRAFLI)