BOLU Orman Bölge Müdürlüğü yılbaşı için saksıların içerisindeki 1.5 metre uzunluğundaki çam, göknar ve ladin fidanlarını 30 ila 40 liradan satışa çıkardı. İl Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin yılbaşı için ormanlardan fidan kesilmemesini isteyerek, "Yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girelim. Mutlaka yılbaşı ağacım olacak diyenler canlı bir fidan satın alabilirler" dedi.
Bolu Orman Bölge Müdürlüğü'nün Berk Köyü mevkiinde bulunan Fidanlık Üretim Merkezi'nde yılbaşı için ladin, çam ve göknar fidanları satışa sunuldu. Yaklaşık 1.5 metre boyundaki saksıların içerisindeki çamlar 30 ila 40 liradan satılıyor. Yılbaşı nedeniyle ağaç kesilmesinin ormanlara zarar verdiğini söyleyen İl Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, "Yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girelim. Bitmeyecekmiş gibi görünen bu kaynakları hızla tüketiyoruz. Yaşamımız için en gerekli kaynaklardan biri ormanlarımızdır. Yılbaşı nedeniyle çam, göknar ve ladin gibi ağaç türlerinin yılbaşı ağacı olarak kesilmesi ormanlara büyük zarar veriyor" diye konuştu.
Ormanda yılbaşı ağacı kesenleri görenlerin Alo 177 hattını arayarak ihbar etmesini isteyen Şahin, şöyle konuştu:
"Doğadan kesinlikle ağaç kesmeyelim. Kesim yapanları görenler Alo 177 hattını arasınlar. Mutlaka yılbaşı ağacım olacak diyenler canlı bir fidan satın alabilirler. Yılbaşı geçtikten sonra bunu toprakla buluşturup, yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girmiş olurlar. Sevdiklerinize hediye edebileceğimiz en güzel şeylerin başında kök salacak bir fidan gelir. Yılbaşı çamı isteyenler fidanlığımıza gelip 30-40 TL karşılığında temin edebilirler. Çam ağacını bizden değil, ormandan kaçak olarak kesenler hakkında 'orman açma suçundan" haklarında dava açılıyor ve mahkeme sonucunda bu suçu işleyenler hakkında gerekli cezalar veriliyor."