Süleyman KAYA/İSTANBUL,( )EYÜP’te yıkılan bir tekstil fabrikasının boyama havuzuna düşen emekli Mucafer Baş hayatını kaybetti. Yıkılan fabrikanın molozlarının bulunduğu alanda hiçbir uyarı işaretinin olmaması dikkati çekti.
Olay, Güzeltepe Mahallesi Mareşal Fevzi çakmak Caddesi üzerinde bulunan ve yıkımı gerçekleştirilen fabrika arazisi üzerinde meydana geldi. Toplayıcılık yaparak geçimini sağlayan 61 yaşındaki emekli Mücafer Baş, 14.30 sıralarında hurda malzemeler bulmak için fabrika arazisine geldi. Eski kumaş fabrikasının boyama havuzunun bulunduğu yere gelen Mucafer Baş, bir anda üzerinde çöplerin biriktiği su dolu havuza düştü. Mucafer Baş’ın feryadı üzerine arkadaşı Rüstem Sever ve çevredekiler yardıma koştu. Vatandaşlardan biri giysilerini çıkartarak havuza girdi. Rüstem Sever de kopan ağaç dallarını tutunması için Mucafer Baş’a uzattı. Mucafer Baş, çevredekilerin bütün çabasına rağmen çöp ve suyla dolu havuzda gözden kayboldu.
Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri motopomp ile havuz içerisindeki suyu boşaltmaya başladı. Yaklaşık beş metre derinliğindeki havuzdaki suyun azalmasının ardından havuza giren bir itfaiye eri talihsiz adamı aramaya başladı. Yaklaşık 2,5saat sonra yeri tespit edilerek havuzdan çıkartılan Mucafer Baş’ın hayatını kaybettiği tespit edildi.
Olay sırasında fabrika arazisinde bulunan Rüstem Sever yaşananları ‘Ben burada çalışıyordum. Mücafer buraya geldi. Aniden nasıl olduysa havuza düştü. Ben koşarak bir ağaç kütüğünü uzattım. Ama göremediği için uzanamadı. Yüzme bilmediğim için atlayamadım. İtfaiye ve polise haber verdim. Asitli su gözlerini yaktığı için tutamadı. Bir çocuk geldi atladı. Onun da gözleri yandı’ şeklinde konuştu.
Hayatını kaybeden Mucafer Baş’ın cenazesi polis ekiplerinin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

SK(FOTOĞRAFLAR)