Tufan HAMARAT/İZMİR, ()- İZMİR'de oturan 30 yaşındaki Vedat Köseoğlu ile 7 aylık hamile eşi 23 yaşındaki Alev Köseoğlu, zihinsel ve bedensel engelli çocukları 4 yaşındaki Yiğit Köseoğlu'nun yürümesini sağlayan destek aparatının çalındığını belirterek, kendileri için çok pahalı olan 2 bin 700 TL'lik cihazın alınması için yardım istedi. Evde bulunmadıkları sırada, içeri giren hırsızların, pencere çerçevesinden, mutfaktaki krom bankoya kadar birçok şeyi çaldığını anlatan işsiz Vedat Köseoğlu, "Eşim hamile. Çocuğum engelli, sigortalı bir iş istiyorum, çocuğumun yürümesi için gerekli olan destek aparatını alamayorum, çaresizim" dedi.
Tokat'ta 2009 yılında dayısının kızı Alev Köseoğlu ile evlenen Vedat Köseoğlu, bir süre ailesinin de bulunduğu bu kentte yaşadı. Eşinin ilk çocuğuna hamile olduğunu öğrenince sevindiğini anlatan Köseoğlu, bu mutluluğun kısa sürdüğünü söyledi. Eşi henüz 6 aylık hamileyken doğum sancılarının başladığını ve hemen Turhal Devlet Hastanesi'ne gittiklerini belirten Vedat Köseoğlu, şöyle dedi:
"Doğum sırasında, ebe pramatüre olarak dünyaya gelen oğlumun başına fazla baskı uygulamış ve beyne zarar vermiş. Çocuğum 1 kilo 250 gram olarak dünyaya geldi. Tokat merkezdeki hastanede bir süre tedavi gördü, ardından Samsun'da üniversite hastanesine götürdüm. Çocuğumun 14 yaşına gelinceye kadar ameliyat edilemeceği, o zamana kadar da destek aparatı kullanması gerektiği söylendi. Eğer çocuğum 14 yaşına kadar hayatta kalırsa, bugün 150 bin TL'ye yapılan ameliyatın yapılması gerekiyormuş."
TALİHSİZLİKLER PEŞİNİ BIRAKMADI
Eşi ve çocuğuna daha iyi bir gelecek hazırlamak ümidiyle İzmir'e gelen Vedat Köseoğlu,  talihsizliklerin peşini bırakmadığını söyledi. İzmir'de çocuğunun yürümesini sağlamak için destek aparatı aldığını kaydeden Köseoğlu, şöyle konuştu:
"İzmir'e geldikten sonra bir firmada, hamal olarak çalışmaya başladım. Çalışıp para biriktirdim, 2 bin 700 TL olan destek aparatının yarısını devlet karşıladı, biriktirdiğim parayla da diğer yarısını ben karşıladım. Çocuğum o apartla sürünmekten kurtulmuştu. Bir arkdaşımla yürüyebilmesi için demirden bir platform yaptım. Orada, adımlarını geliştiriyordu. Ancak yaklaşık 4 ay önce evimin önünde bir kişiyle tartıştım ve kavga çıktı, kendimi korumak için onu yaraladım. Bu olay üzerine cezaevine girdim. Eşim de çocuğumu alıp Tokat'ta ailemin yanına gitti."
EVE DÖNDÜKLERİNDE ŞOKE OLDULAR
Yaklaşık 3 ay cezaevinde kalan ve bir süre önce şartlı tahliye edilen Köseoğlu, Tokat'taki eşi ve çocuğunu da yanına alıp İzmir'deki evine döndü. Köseoğlu çifti, eve girdiklerinde şok yaşadı. Hırsızların evdeki birçok şeyi çaldığını fark eden Köseoğlu, "Mutfaktaki krom banyo, pençere çerçeveleri tencere, tava evde ne varsa çalınmış. Bizi en çok üzen ise çocuğumun yürüme aparatının çalınması oldu. Yiğit artık adım atamıyor, sürünerek hareket edebiliyor" dedi.
SIVI GIDALARLA BESLENİYOR
Minik Yiğit'in yalnızca sıvı gıdalarla beslenebildiğini aktaran Vedat Köseoğlu, "Çocuğum hem bedensel, hem de zihinsel engelli. Pramatüre olarak dünyaya geldiği için damağı da gelişmedi ve sıvı gıdalarla beslenebiliyor. Altına bez bağlıyoruz" diye konuştu.
Eşinin hamile olduğunu belirten Köseoğlu, "Cezaevine girip çıktığım için kimse iş vermiyor. Çöplerden plastik atık topluyorum, oradan kazandığım parayla ancak ekmek ve çocuğuma bez alabiliyorum. Yeşil kartımız var, fakat eşimin ya da çocuğumun bir ihtiyacı olduğunda karşılayamıyorum. Benim karnım doymasa da olur ama eşim ve çocuğumun aç yatmasını istemiyorum" dedi.
ÇOCUĞUNUN YÜRÜMESİNİ İSTEDİ
Eşi ile zor günler geçirdiğini belirten Alev Köseoğlu, tek isteğinin çocuğumun yürüyebilmesi olduğunu anlattı. Köseoğlu, "Yaşıtları koşup oynarken, benim çocuğum bize bağımlı. Destek aparatı çok pahalı, eşim de çalışmadığı için alamıyoruz. Evimiz kira, ne kirayı ödeyebiliyoruz, ne de elektrik ve su faturasını. Yardım eli uzatılmasına çok ihtiyacımız var" diyerek yardım çağrısında bulundu.

TH(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)