Muhammet KAÇAR/RİZE, () – RİZE’de 18 yaşındaki lise öğrecisi Mehmet Akif Karali, YGS'de 463 puan aldığını ördüğünü, iki gün sonra puanlarının sıfırlandığını ileri sürdü.  Büyük şok yaşayan, gözyaşlarına boğulan genç ÖSYM’ye başvurup sınav sonucuna itiraz etti.
Rize İMKB Lisesi İnşaat Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Mehmet Akif Karali, 3 yıldır dershaneye giderek üniversite sınavlarına hazırlandı. Bu yıl YGS’ye giren Karali, iddiaya göre YGS-5 türünde 463 puan aldı. Sınav sonuç belgesi çıktısı alan ve büyük sevinç yaşayan Karali, önceki gün gittiği okulda yeniden sınav sonucunu görmek istedi. Ancak şifre hatası nedeniyle giremediği sisteme yeniden şifre alarak giren Karali, daha önce 463 olan sınav sonucu ile birlikte diğer türlerdeki puanlarının sıfır olduğunu gördü.
Bu sonuçlara göre LYS'ye girme hakkını da kaybederek şok yaşayan, gözyaşı döken Mehmet Ali Karali, itiraz için ÖSYM il bürosuna başvurdu. Ancak aydınlatıcı bir bilgi alamayan genç, babasıyla birlikte Ankara'ya gidecek.
“HAYATIM MAHVOLDU”
3 yıldır üniversite sınavına hazırlandığını ve dershanedeki deneme sınavlarında sürekli 430 ila 480 arasında değişen puanlar aldığını anlatan Karali, şunları söyledi:
“Sınav sonuçları açıklandığında baktım, puanım 463'tü. Sonra okulda tekrar sisteme girmek istedik ancak şifre hatası verdi. Yeni şifre ile girdiğimizde ise puanlarım sıfır görünüyordu. İlk baktığımda cevap kağıdımda toplamda 3 boş vardı. Şimdiki cevap kağıdımda sadece matematikte 8 boş görünüyor. Bu sonucu görünce şok oldum. Hayatım mahvoldu. 3 yıllık emeğimin karşılığı bu değil. Yetkililerden yardım bekliyorum."

MK(TM/AK) (FOTOĞRAFLI)