BABASININ BARETİYLE MEZAR BAŞINDA
Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki faciada hayatını kaybeden 301 madenci arasında yer alan Uğur Çolak'ın 1.5 yaşındaki İsmail Ayaz Çolak ile 5.5 aylık oğlu Ulaş Bereket Çolak da Babalar Günü için şehit madenci babalarının mezarını ziyaret etti. Babalarının mezar taşına dokunan İsmail Ayaz ve Ulaş Bereket kardeşler, madenci babalarının de baretini başlarına taktı.
Psikolojik olarak kendisini hazır hissetmediği ve tedavisine devam ettiği için madencinin eşi Duygu Çolak ise mezarlığa gelemedi.
BABADAN MEKTUP
Torunuyla birlikte, oğlunun isminin yazılı olduğu taşa dokunan anne Gülsün Çolak, oğlunun mezarını kendi elleriyle düzenleyip temizledi. Bu sırada aynı maden ocağında devlet işlettiği sırada çalışan ve oradan da emekli baba İsmail Çolak ise oğlunun mezarına üzerinde, 'Bugün babalar günü oğlum, benim babalar günümü kutlayamayacak. Ben de seninkini kutlayamayacağım. Ne acı. Sana oğulların İsmail Ayaz ve Ulaş Bereket'i getirdim. Maden ocağında gaz olur, toz olur. Metan patlar, yüreklerimiz kordur. Gözyaşlarımız akar damla damla sel olur. Sizler madencisiniz emekçisiniz. Kazma ile dağları taşları delersiniz. Sevdiklerinizle helalleşir de ocağı girersiniz. Gülmezsiniz tebessüm edersiniz. Sizler emekçisiniz, madencisiniz. Bak oğulların geldi canım oğlum' yazılı mektubu bıraktı.
Taylan YILDIRIM - Hakan GÜNGÖRDÜ/MANİSA, ()

FOTOĞRAFLI