MEZAR BAŞLARINA TESPİH BIRAKILDI
Geçen ay maden faciasında 301 madencinin hayatını kaybetmesi, Manisa'nın Soma İlçesi'nde Babalar Günü'nün buruk kutlanmasına neden oldu. Hem ilçe merkezinden hem de ilçe dışından gelenler, Madenci Şehitliği'ni ziyaret etti. Otobüslerle ilçeye gelen Halk Cephesi üyeleri, madencilerin mezarı başında saygı duruşunda bulundu. Yine şehitliği ziyaret eden diğer gruplar da mezar başında dua etti.
Bunun yanı mezarlığı ziyaret eden bazı kişiler ise Kızılay görevlilerinin çocuklara hediye dağıtmasını eleştirdi. Çocuklarının baba acısını yaşamak için geldikleri mezarlıkta, onlara oyuncak verilerek bunun engellenmeye çalışıldığını ileri sürdü.
Bu arada, mezarlığı daha önce ziyaret eden çocuklar, babalarının mezarlarına oyuncak bıraktı. Şehit madencilerden Yıldırım Güney'in mezarına çocuğu, onunla kendisinin büyük sevgisinin resmini yaptı. Resmin üzerine de 'Babacığım seni çok özledim. Babacığım diyip sarılamıyorum. Her aklıma geldiğinde çok ağlıyorum. Her sabah benim yanıma gelip öpüyordun. Geceleri yatmadan bize hikaye okuyordun. Seni hiç unutmayacağım' diye yazdı.
Bunun yanı sıra madende hayatını kaybeden madenci babaların mezar taşı olarak kullanılan levhalara ise en çok 'sabır'ı simgeleyen tesbihlerin hediye olarak bırakıldığı da gözlemlendi.
MESLEKTAŞLARINI UNUTMADI
Maden şehitliğini ziyaret edenlerden birisi de maden mühendisi Burak Zamanoğlu oldu. Yıllarca madenlerde çalışan Zamanoğlu, kendisinin babalar gününü kutlayan çocukları 8 yaşındaki Arda Zamanoğlu ve 4 yaşındaki Azra Zamanoğlu ile birlikte, şehit meslektaşlarının mezarlarını ziyaret etti. Mezar başında dua eden Burak Zamanoğlu ve çocukları, onların da Babalar Günü'nü kutladı.

FOTOĞRAFLI