ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde oturan 77 yaşındaki Nihat Karabiber, bugünü ve gelecek nesilleri düşünerek yeşile katkı sağlamak üzere aşılı meyve, gül fidanı ve bahçe bitkileri yetiştirip satarak yaşamını idame ettirdiğini belirtti. Karabiber, "Çalışmanın yaşı yok. Haftanın her günü yetiştirdiğim aşılı meyve ve gül fidanlarının yanı sıra bahçe bitkilerini Ankara'nın ilçelerine pazarlara götürerek satıyorum. Doğa ve bahçelerin yeşillenmesine katkı sağlarken, kazandığım para ile de torunlarımın eğitimine katkı veriyorum" dedi.
Çocukluk yaşlarından bu yana aşılı meyve fidancılığı yetiştiriciliği yapıp, Ankara'nın ilçelerine götürüp, pazarlarda sattığını belirten Karabiber, sattığı fidanın meyve verdiğini gördüğünde torunlarını görmüş gibi sevinidiğini söyledi. Nihat Karabiber, "Memleketimin her köşesinde fidanım kök salması ve meyve vermesi beni çocuklar gibi sevindiriyor. Gelecek nesiller için büyük tehdit oluşturan kirli havaya karşı insanlarımız ne fidanı olursa olsun toprakla buluştururlarsa, yeşile katkı sağlayıp, gelecek nesillerin rahat nesil almasını sağlarlar" dedi. Çevreyi koruma noktasında insanların hassas olmasını isteyen Karabiber, şöyle devam etti:
"Çevre bilinci insanlara çocukluk yaşlarında verilmeli, okullarda ders olarak okutulmalı. Ormanlarımızın korunup gelişmesi tüm insanların sorumluluğundadır. Daha yaşanır bir dünya için ortak sorumlulukların farkında olarak evlerinin önünde 1 metrekare yer de olsa -insanlar fidan dikerek yeşile katkı sağlamalı. Ayrıca çalışmanın da yaşı yok. Çocukluk yaşlarımdan itibaren doğanın ve bahçelerin yeşillenmesine katkı sağlarken, kazandığım para ile de torunlarımın eğitimine katkı veriyorum."

HÖ(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)