SES Dergisi’nin 1973 yılında, “Sinema Artisti” birincisi olan ve bir dönem Yeşilçam’da fırtınalar estiren Mesut Engin ismiyle tanınan yakışıklı jönü Mesut Kundak, ölümünün ikinci yılında Aydın’ın Söke İlçesi’ndeki mezarı başında az sayıdaki sanatçı dostu tarafından anıldı.
Kundak’ı anmak için Granta Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törene, sadece Söke Şehir Tiyatrosu Başkanı Birşen Sümerkan, Meandros Cas Direktörü ve sinema sanatçısı Selami Taner, oyuncu Zeki Varlı ve tiyatro Yönetmeni Barış Demirkaya katıldı. Rahatsızlığı nedeniyle Kuşadası Devlet Hastanesi’nde tedavi gören annesi Mediha Kundak ve babası Tahsin Kundak törene gelemedi. Kundak’ın çiçeklerle süslenen kabri başında Söke Çeltikçi Cami İmamı Nevzat Poyraz tarafından dualar okundu.
Türk sinemasında zirveye tırmanırken geçirdiği trafik kazasında sağ bileğinin sinirleri kesilince yaşama küsen Mesut Kundak, kalp, solunum ve beslenme yetmezliği ile kansızlık şikayetiyle kaldırıldığı İstanbul Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi’nde 21 Aralık 2011 tarinde yaşamını yitirmişti. Kundak, sinema dünyasında “Kral” lakabıyla tanınıyordu.