KOCELİSPOR'un maçlarını oynadığı 37 yıllık İsmetpaşa Stadı’nın yıkılarak yerine alışveriş merkezi yapılmasına karşı çıkan bir grup, stat önünde toplanarak, 'Buraya AVM yapma, camına top atarız' pankartı açtı. Grup daha sonra kapıları kapalı olan stada tel örgülerin altından girerek içeride koşu yaptı. 
İzmit'te D-100 karayolu kenarında bulunan ve arazisi geçtiğimiz aylarda AVM yapılmak üzere TOKİ'ye devredilen İsmetpaşa Stadı, ihaleyi kazanan firma tarafından önümüzdeki günlerde yıkılmaya başlanacak. Kasım ayının son haftası yıkımına başlayacağı önü sürülen stadın yerine AVM yapılmasını istemeyenler de burada protesto gösterileri yapıyor. Bölgenin yeşil alan olarak değerlendirilmesini isteyenler, bugün sabah saatlerinde geldikleri stat önünde protesto gösterisi yapıp, "Buraya AVM yapma, camına top atarız" yazılı pankart açtı. Grup, kapıları kapalı olan stada tel örgülerin altından sürünerek girip, bir süre koşu yaptı. 
HERKES AVM'YE KARŞI
Doğma büyüme İzmitli olduğunu ve bu mahallenin insanları olarak her sabah burada spor yaptıklarını belirten Erkut Güzel, grup adına yaptığı açıklamada şöyle dedi.
"Sabah sporumuzu yapmak ve bu stadın sadece Kocaelispor'un maç yaptığı bir alan olmadığını, mahallenin de sabahları spor yaptığı bir yer olduğunu belirtmek istemiştik. Ama kapıları kilitlemişler ve geleni gönderiyorlar. Herşeyden önce bu durumu protesto ediyoruz. Bunun haricinde bu stat şu an eskimiş ve bakımsız olabilir. Kocaelispor elini çektiği gibi rantsal açıdan hiçbir şey ifade etmeyebilir. Mahalle halkına sorularak özellikle yerel seçim döneminde bir refaranduma gidilirse, herkes buranın spor kompleksi ve yeşil alan olarak kalmasını isteyecektir. Herkes AVM'ye karşıdır."

OU(MB/AK) (FOTOĞRAFLI)