Turgay İPEK/ERZURUM, () - ERZURUM'da uydu üzerinden yayın yapan Kardelen TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Sinan Özçaylak, yasa dışı dinlendiklerini ileri sürdü. Dinlemeyle ilgili daha önceki genel yayın yönetmenini suçlayan Özçaylak, "Paralel yapı olarak adlandırılan cemaate mensup biri, ilk kez kendi adıyla bir ses kaydı paylaşıyor. Bu dinlemelerin cemaat tarafından yapıldığının kanıtıdır" dedi.
Sinan Özçaylak, bugün televizyon binasında düzenlediği basın toplantısında, televizyon çalışanlarıyla yaptığı konuşmaların 28 Mart'ta Youtube üzerinden yayınlandığını söyledi.  Kendisinden önceki Genel Yayın Yönetmeni Mazhar Arslanoğlu'nun bunun ala ilgisi olduğunu ileri süren Özçaylak, şunları söyledi:
 "Paralel yapı olarak adlandırılan cemaate mensup biri, ilk kez kendi adıyla bir ses kaydı paylaşıyor. Bu dinlemelerin cemaat tarafından yapıldığının kanıtıdır. Belli ki cemaat mensupları yasa dışı dinlemeleri kendilerine meslek edinmişler. 'Himmet' adı altında toplanan paraların dinleme cihazlarına harcandığı da ortaya çıkmıştır. Sayın Mazhar Arslanoğlu, Samanyolu TV'de bir dönem çalışan ve halen cemaat içerisinde yer alan birisidir. Bu ses kaydındaki asıl amaç bizi din düşmanı göstermektir. Ama amaçlarına ulaşamayacaklar. Yasa dışı dinlemeyle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Maddi ve manevi tazminat davası açacağım. Emniyet, televizyon binasında böcek taraması yapacak."

Tİ(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)