BURSA’nın Yenişehir İlçesi’nden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ercan Havaalanı’na direkt uçuşlar başladı.
Borajet-Akgünler Turizm işbirliği ile düzenlenen seferler saat 09.45’te Yenişehir Havalimanı’na inen ilk uçakla başladı. Uçak, yolcularını aldıktan sonra 10.15’te Kıbrıs’a döndü. Kıbrıs’tan gelen ilk uçakta bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun kızı Gencay Eroğlu ve ilk yolcuları Yenişehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Süleyman Çelik, çiçekler ile karşıladı.
Yapılan seferlerin kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “İnşallah bundan sonraki süreçte bu tür uçuşlara katkı sağlama anlamında ve yavru vatanımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret etme anlamında bizler de belediyemiz, odalarımız ve işadamlarımız ile üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmek için çalışacağız” dedi.
EROĞLU; YENİŞEHİR BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gençlik Dairesi Müdürü ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun kızı Gencay Eroğlu, karşılıklı seferlerin başlamasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Eroğlu, “Yenişehir bizim için çok önemli bir yer, çünkü babamın burada bir geçmişi var. Bu vesileyle yeni başlayan karşılıklı uçuşların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Borajet-Akgünler Turizm iş birliği ile Cuma ve Pazar günleri çift sefer, pazartesi günleri ise tek sefer düzenlenecek. Cuma ve pazar günleri 08.45’te Ercan Havaalanı’ndan havalanacak uçak, 09.45`te Yenişehir Havalimanı’na inecek. İkinci seferde ise 18.55`te Yenişehir Havalimanı’na gelecek uçak, 19.25’te yolcularıyla KKTC’ye hareket edecek. Pazartesi günleri 09.45`te Yenişehir Havalimanı’na inecek uçak, yolcularını aldıktan sonra 10.15’te KKTC’ye hareket edecek.
Borajet'in seferlerde, yeni aldığı 98 kişilik Embrover E-190 tipi jet uçaklarını kullanacağı belirtildi. Borajet’in kullanacağı jetler 1 saatte Ercan Havaalanı’nda olacak.

FOTOĞRAFLI