BURSA'nın Yenişehir ilçesinde tarım arazilerine yapılacak Otomotiv Test Merkezi'nin tarım ve hayvancılığa darbe vuracağı bildirildi.



TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, DOĞADER, Çevre Mühendisleri Odası ve Ziraat Odaları İKK Başkanlığı'nın ortak açıklamasında Yenişehir'deki birinci derece tarım ve mera arazilerinin yok edilmesinin kabul edilemez olduğu açıklandı.



Otomotiv Test Merkezi'nin kurulacağı bölgede gerçekleşen açıklamaya, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu adına Doç Dr. Ertuğrul Aksoy, Ziraat Odaları İKK Başkanlığı Ali Çelik, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse, CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Hasan Kocatürk, DOĞADER temsilcisi ve az sayıda köylü katılarak destek verdi.



TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu adına konuşan Doç Dr. Ertuğrul Aksoy, Otomotiv Test Merkezi'nin yer seçimine karşı olduklarını söyledi. Tarımın bu denli önemli olduğu dönemde meraların yok edilmesinin kabul edilemez olduğunu anlatan Doç Dr. Ertuğrul Aksoy, "Otomotiv Test Merkezi Yenişehir tarımına ve hayvancılığına vurulan bir darbedir. Tarımın çok stratejik bir konumu vardır. Tarım ve hayvancılık vazgeçilmezdir. Birinci derecedeki tarım ve mera arazisine Otomotiv Test Merkezi yapılacak. Haziran ayında kazmanın vurulacağı söylendi. Biz bu sürecin dışında bırakıldık. Otomotiv Test Merkezi oldu bittiye getirildi. Hangi bilimsel, ekonomik ve teknik geçerliliklerle otomotiv test merkezi yapılıyor? Meraların nasıl işlevi dışında kullanılmasına izin veriliyor" diye konuştu.



Ziraat Odaları İKK Başkanı Ali Çelik de bu gibi tesislerin tarım arazilerine yapılmaması gerektiğini savunurken Yenişehir Karaköy'den bir çiftçi, meraya kurulacak test merkezi yüzünden hayvancılığı bırakmak zorunda kalacaklarını söyledi. IA/(FK) (fotoğraflı)