TÜRK Hava Yolları Uçuş Akademisi’nden mezun olan 63 yeni pilot bugün düzenlenen bir törenle göreve başladı.
Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda bu sabah düzenlenen ilk törende THY Genel Müdürü Temel Kotil genç pilotları tek tek kutladı. Apronda birlikte çekilen fotoğraftan sonra genç pilotlar bir ilki yaşattı ve şapkalarını havaya atarak kolej mezunları gibi kutlama yaptı.
THY Genel Müdürü Temel Kotil pilotlara yaptığı konuşmada kendilerine yeni hayatlarında başarılar diledi. Kotil, filoya alınan yabancı pilotlar konusunda sorulan bir soruyu şöyle cevapladı:
"Biz THY olarak bütün dünyaya uçuyoruz. Gelirimizin yüzde 74’ü yurt dışından elde ediliyor. Dolayısıyla global bir oyuncuyuz. Yurt dışı yolcumuzun neredeyse yüzde 70’i de yabancı. Tabiki bizim de globalde oynamamız gerekiyor. Pilot ihtiyacımız var. Evet bazı okullardan mezunlar var ama bizim kritierlerimizi sağlamayınca alamıyoruz. Kimse bu konuda kusura bakmasın. Çünkü belli bir kaliteyi sağlamak zorundayız. Ben o pilotlara emniyetsiz demek istemiyorum. Ama bizim kriterlerimize uymuyor. Dolayısıyla yabancı almaya devam edeceğiz. Kaptan ihtiyacımız var. First Officer da alıyoruz."
Temel Kotil, uçak alımlarıyla ilgili sorulan soruyu ise "Her türlü uçak konusunda araştırmamız ve pazarlığımız devam ediyor" diye yanıtladı.
THY Filosuna katılan yeni pilotların diploma töreni öğleden sonra Genel Müdürlük binasında yapılacak.