İstanbul, () Edinilen bilgiye göre Berkin Elvan yürüyüşüne katılan kalabalık grubun Okmeydanı'na dönüşünde mahalledeki bazı kişilerle arasında tartışma çıktı. Bu sırada silah sesleri duyuldu. Yürüyüşe katılan gruplarla sürtüşmeye giren kişilerin arasında bulunduğu öğrenilen 3 kişi kurşun isabet etmesi sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu hayatını kaybetti. Diğer 2 yaralının hayati tehlikesinin olmadığı, birinin elinden birinin de karın boşluğundan yaralandığı öğrenildi. Olayın ardından silahın kullanıldığı saldırıya tepki gösteren bazı gruplar mahallede toplanmaya başladı. Fetihtepe Mahallesi Fatih Sultan Caddesi'nde toplanan bu grupların tekbir getirdiği, aralarında bulan bazı kişilerin sopa taşıdıkları görüldü. Gruplar arasındaki gerginlik gece boyunca sürdü.

Mahalleye çevik kuvvet polisi sevkedildi. Uzman ekipler de 1 kişinin ölümü 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının gerçekleştiği yerde inceleme yaptı.

Öte yandan İstanbul Valiliği de iki grup arasında tansiyonunun yükselmesine neden olan olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi.

"Bu akşam saat 22.30 sularında Beyoğlu ilçesi, Kulaksız Dörtyol mevkii, Çeşme Durağı mıntıkasında iki grup arasındaki sözlü sataşmaların daha sonra silah kullanılan bir kavgaya dönüşmesi sonucunda, 1992 doğumlu Burak Can Karamanoğlu adlı genç hayatını yitirmiş, yine bu silahlı saldırı sonucu 1983 doğumlu Hüseyin Taşbaşı el ayasından, Ramazan Gün ise karın boşluğundan yaralanmış olup yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Fail ya da faillerin yakalanması yönünde emniyet birimlerimiz tarafından çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi paylaşıyor, yaralı yurttaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimle acil şifalar diliyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

(BB)