YENİDEN

----------

Taner YENER-Gülseli KENARLI/İSTANBUL,() CUMHURBAŞKANLIĞI seçimi kapsamında Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’ni (TÜSİAD) ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Muharrem Yılmaz’ın TÜSİAD başkanlığından istifasıyla ilgili olarak  “Bence Muharrem bey hepimize örnek olması gereken bir davranışı sergilemiştir. Aynı davranışı siyasetçilerin de her zaman göstermesi gerekiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu,  Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte Beyoğlu Tepebaşı’nda bulunan Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’ni (TÜSİAD) ziyaret etti. TÜSİAD Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu,  yaklaşık 1.5 saat süren bir görüşmenin  ardından Haluk Dinçer ile basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

TÜSİAD Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer, "CHP'nin değerli başkanı, başkan yardımcıları ve delegasyonuyla Cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecinde yapılan çalışmaları gözden geçirdik. Kendileriyle görüş alış verişinde bulunduk. Faydalı bir çalışma oldu, ülkemizde demokrasinin gelişmesi için önemli bir adım olmasını diliyorum" dedi.

ÜLKENİN BAZI SORUNLARINI DA BU ARADA GÖRÜŞME OLANAĞIMIZ OLDU
CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu, TÜSİAD'ı ziyaretten son derece mutlu olduklarını belirterek, "Cumhurbaşkanlığı sürecinde sayın başkanın ve yönetimde görev alan arkadaşların görüşlerini aldık. Sadece Cumhurbaşkanlığını değil ülkenin bazı sorunlarını da bu arada görüşme olanağımız oldu. Ekonomiden tutun özgürlüğe kadar her şey üç aşağı beş yukarı tartışıldı ve biz kendilerine teşekkür ediyoruz, bize sundukları bilgiler dolayısıyla" dedi.

MUHARREM BEY HEPİMİZE ÖRNEK OLMASI GEREKEN BİR DAVRANIŞI SERGİLEMİŞTİR
Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının, "Kısa süre önce TÜSİAD Başkanı istifasını sunmuştu. Bu konu gündeme geldi mi? Sizin görüşünüzü alabilir miyiz?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

 "Hayır gündeme gelmedi. Muharrem beyin etik değerlere duyduğu saygı dolayısıyla TÜSİAD'ın başkanlığından ayrılmasını tabii saygıyla karşılamamız gerekiyor. TÜSİAD Başkanı bu duyarlılığı gösterirken, aynı duyarlılığı siyasetçilerin de göstermesini isteriz, aynı duyarlılığı haber yapan gazetecinin de göstermesini isteriz. Acaba o gazetede sendikalı işçi var mı? Yok. Basın mensupları işten atıldı mı? Atıldı. O nedenle ahlaki değerlere önem vermek hem sivil toplumun hem siyasetçilerin temel görevi olmak zorundadır. Bence Muharrem bey hepimize örnek olması gereken bir davranışı sergilemiştir. Aynı davranışı siyasetçilerin de her zaman göstermesi gerekiyor. Eğer kendi toplumuna, kendi insanına saygı duyması gerekiyorsa. Muharrem beyin yaptığı açıklama da çok önemli. 'Ben bir kurumun zarar görmesini istemiyorum' demiştir. Bu duyarlılığı göstermiştir. O nedenle bu duyarlılığı dolayısıyla da kendisine teşekkür etmek gerekiyor."

KULİSLERDE PEK ÇOK ŞEY KONUŞULABİLİR ARKADAŞLAR ADI KULİS ZATEN

Kılıçdaroğlu, "Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı kulislerde konuşuluyor ne diyeceksiniz" sorusuna "Kulislerde pek çok şey konuşulabilir arkadaşlar adı kulis zaten" yanıtını verdi.  "İsim konusunda bir tarihiniz var mı?" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "Büyük bir ihtimalle hafta sonu Almanya'da olacağım dönüşte herhalde netleştireceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu, "Bir çatı aday olmazsa olmazınız mı" sorusunu da "Daha bu konular görüşülüyor tartışılıyor. Türkiye'de de görüşülüp, tartışılıyor. Biz kendi partimizde de bu konuları görüşüp, tartışıyoruz" dedi.

BAŞKANIMIZ DÜN İSTİFASINI SUNARKEN İSTİFA NEDENLERİNİ ZATEN AÇIKLADI
Basın mensuplarının TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’ın istifası ile ilgili ‘TÜSİAD’tan bir açıklama yapılacak mı?” şeklindeki soruya Haluk Dinçer, "Biz onunla ilgili bir açıklama daha doğrusu bir düzeltme yapmak istiyoruz. Esasında açıklama yapılacak bir durum yok. Sayın başkanımız dün istifasını sunarken istifa nedenlerini zaten açıkladı. Biz de esasında sizlere süreçle ilgili bilgileri vermiştik. Ancak bugün basın organlarında bilhassa sosyal medyada internet, web sitelerinin bazılarında benim başkan olduğumla veyahut olacağımla ilgili bir takım haberler var bunların hepsi yanlıştır, böyle bir şey yoktur." diye konuştu.

HERHALDE BİR HAFTA İÇERİSİNDE BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPILMASINI ÜMİT EDİYORUZ
Haluk Dinçer,  basın mensuplarının, "Bir isim telafuz edildi mi, konuşuldu mu?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

 "Bu bir süreç tabii henüz yönetim kurulu bir karar vermemiş durumda. Arkadaşlarım zaten burada beraber, ben en kıdemli başkan yardımcısı olarak karşınızda bulunuyorum. Ama iki başkan yardımcısı arkadaşım biri solumda, biri sağımda Memduh bey ve Tayfun bey. Ama başkan yardımcısı olacak diye bir şart da yok tüzüğümüzde. Yönetim kurulu üyelerinden herhangi birisi başkanımız istifa ettiği için başkan seçilecek yönetim kurulu tarafından. O da genel kurula kadar görev yapacak."

Dinçer, "Ne kadar süre içerisinde açıklanması planlanıyor" sorusuna ise “Bununla ilgili tüzükte belirlenmiş bir süre yok. Makul bir süre herhalde bir hafta içerisinde böyle bir açıklama yapılmasını ümit ediyoruz" dedi. Dinçer, "İstifadan haberiniz var mıydı" sorusuna "Bu ani bir karardı haberimiz yoktu" yanıtını verdi.

TY (MK) (FOTOĞRAF)