BURSA'da, 2011 yılında emekli olan 58 yaşındaki Ahmet Şahin, 860 lira olan emekli maaşının eksik hesaplandığını bildirerek SGK'ya başvurunca, maaşından da oldu. SGK'dan Şahin'e gönderilenr yazıda inceleme sonunda emeklilik için 9 iş günü eksiği çıktığını ve bu nedenle maaşının kesildiği bildirildi. SGK'nın ayrıca bugüne kadar kendisine ödediği yaklaşık 40 bin lira tutarındaki maaşının da iadesini istediğini belirten Ahmet Şehin, "Ben zam isterken, maaşımdan oldum. Türkiye'de hak aramak iyi değilmiş, bunu anladım" dedi.
Gemlik İlçesi’nde yaşayan ve Uludağ Üniversitesi'nde işçi olarak çalıştıktan sonra 2011 yılında emekli olan Ahmet Şahin, kendisine bağlanan 860 lira emekli maaşının az olduğunu düşünerek, emsallerine göre incelenmesi için geçen 18 Şubat'ta SGK'ya itiraz dilekçesi gönderdi. Kendisiyle aynı şartlarda ve aynı dönemde emekli olan kişilerin bin TL ve üzerinde emekli maaşı aldığını belirten Ahmet Şahin, "Yazdığım itiraz dilekçesiyle maaşımın emsallerine göre az olduğunu ve buna göre incelenmesini istedim" dedi.
SGK'dan kendisine, 3 Temmuz tarihinde gönderilen, başvurusunun incelendiğini içeren yazıyı görünce şoke olduğunu anlatan Ahmet Şahin, "Bana gelen yanıtta, dosyamın incelenmesi sonucunda toplam gün sayımın 5141 olduğu tespit edilmiş. Bu nedenle 5150 günü doldurmadığımdan ve aylık bağlama şartlarının oluşmadığından dolayı maaşımın bağlandığı günden durdurulduğunu ve bana ödenen aylıkların belirlenerek, tebliğ edileceği açıklanmış. Maaşıma el konuldu. Üstelik bugüne kadar aldığım yaklaşık 40 bin TL tutarındaki emekli maaşımı da geri istiyorlar. Bu benim hatam değil. SGK'ya gittiğimde bana 'memur hatası' olduğu söylendi. Başkasını hatasını ben ödüyorum. Yeniden düzenlenmesini beklerken, maaşımdan oldum. Türkiye'de hak aramak iyi değilmiş, bunu anladım. Madem benim 9 gün eksiğim vardı. Beni niye emekli ettiniz? Eşim de emekli olduğu için maaşına güvenerek, banka kredisi ile ev aldım. Artık onu da ödeyemiyorum" diye konuştu. Şahin, mahkemeye başvuracağını söyledi.
Öte yandan SGK uzmanları, Ahmet Şahin'in emeklilik dosyasının yeniden incelendiğini belirterek, "Dosyanın incelenmesi sonucunda eğer hata Şahin'de ise bugüne kadar kendisine ödenen maaş, faiziyle tahsil edilir. Ancak hata kurumda ise geri ödeme, faiz işlemeden alınır" dediler.

FOTOĞRAFLI