(YENİDEN-EK BİLGİLERLE)
  CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü makamında ziyaret etti. Keskin, "Türkiye'nin ufkundan bir yıldız gibi parlayan Mustafa Sarıgül'ün yuvasına dönme kararını kutlamaya geldik. Mustafa Sarıgül ile CHP'nin ilişkisi bir kuru dilekçe düzeyine indirilemeyecek kadar büyüktür anlamlıdır. Hoşgeldin Mustafa Sarıgül, yolun açık olsun" dedi.
  Sarıgül, saat 12.00'de Şişli Belediyesi'ne gelen Keskin ve Salıcı'yı kapıda karşıladı. Sarıgül ve Keskin bir süre el ele yürüdü. Sarıgül daha sonra Keskin ve Salıcı'ya 'Hoşgeldiniz' diyerek tokalaştı. Sarıgül elinde bulunan çiçeği Adnan Keskin'e verdi. Daha sonra belediye binasına giren Sarıgül, Keskin ve Salıcı'nın görüşmesi basına kapalı olarak gerçekleşti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Şişli Belediye binası önünde açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, konuşmasının başında hükümetin politikalarını eleştirdi. Hükümetin toplumu derinden yaralayan olumsuzlukları, uygulamaları ve tasarrufları hayata geçirdiğini söyleyen Keskin, "Buyruklarla, talimatlarla hareket eden bir yargı oluşturarak yargı makanizması Adalet ve Kalkınma Partisi'nin şube müdürlüğüne dönüştürülmüş, yargı makanizmasında görev yapan insanlar, adaleti dağıtmanın yerine, siyasal iktidarın düşüncelerini, anlayışlarına aykırı duran yurtseverleri, aydınları yazarları tutsak ederek Silivri'ye toplama kampında yaşam boyu mahkum olacak kararlara imza atmışlardır" dedi. Keskin, sisteme karşı demokratik tepkilerini sergileyen insanların korkutulduğunu savunarak, sindirilmiş bir toplum yaratılmaya çalışıldığını söyledi.
"OYUNU BOZMA ZAMANI GELMİŞTİR"
"Türkiye'nin bir demokratik depreme ihtiyacı vardır" diyen Keskin , "Türkiye'nin daha çok sola, daha çok sosyal demokrasiya ihtiyacı vardır. Çünkü sol, sosyal demokrasi, barıştır, aşktır, iştir kardeşliktir, özgürlüktür. Sosyal demokrasinin bu örgütlü bütünün adı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. CHP erdemin, faziletin adıdır. Bütün karalamalara rağmen değişimin, yenileşemenin adresidir. Toplumsal beklentilerin odağı, Anadolunun yoksul insanlarının yuvasıdır. CHP deneyimli kadroları, toplumun en uç nokalarına uzanan örgütlü yapısıyla toplumuzun beklediği bu sirkilişi gerçekleştirmek durumdadır. Yıllarca CHP'de daha çocukluk çağlarında çalışarak, siyasal kimliğini bu partinin öz çekirdeğinde bulmuş olan Mustafa Sarıgül'ün dışta kalması...." diye konuştu.
 
"SOSYAL DEMOKRATLAR OLARAK GEÇMİŞTE YAŞADIĞIMIZ TARTIŞMALARIN OLUŞTURDUĞU KORKULARA TUTSAK OLMAK BİZE YAKIŞMAZ"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, şöyle devam etti:  "Sömürünün evrensel kuralı olan böl, parçala hükmünün ülkemizde işletilmesidir. Bu oyunu bozma zamanı gelmiştir. İnsan dinamik varlıktır, stratik bir varlık değildir. Elektirik direği gibi dikildiği yerde kalmaz. İnsanın bence en üstün meziyeti özelliği doğrular ve yanlışlar karşısında kararlarını değerlendirmelerini değiştirebilmesidir. Sosyal demokratlar olarak geçmişte yaşadığımız tartışmaların oluşturduğu korkulara tutsak olmak bize yakışmaz. Biz yaşadığımız olumsuzlukları insanımız için, bizim çocuklarımız için elimizin tersiyle iterek, barış içinde bizden sonra gelecek nesillerin güzellikleri paylaştığı ışıldak, aydınlık bir Türkiye hatırına elimizin tersiyle itmeye mecburuz, mahkumuz. Hiçbirimiz bir diğerine dudak bükerek bakma, ötekileştirme hakkına sahip değiliz." "HOŞGELDİN SARIGÜL"
Keskin, "Tam tersine bu zorba iktidarda, bu haramzade iktidardan kurtulmak için birbirimizi sevmeye, saymaya mecburuz. Bu neticeye ulaşmak için CHP'ye, yuvasına kendini yetiştiren, büyüten, ülkesine güzel hizmetler sunmayı imkanını veren, Türkiye'nin ufkundan bir yıldız gibi parlayan Mustafa Sarıgül'ün yuvasına dönme kararını kutlamaya geldik. Mustafa Sarıgül ile CHP'nin ilişkisi bir kuru dilekçe düzeyine indirilemeyecek kadar büyüktür anlamlıdır" diye konuştu. Keskin konuşmasını "Hoşgeldin Mustafa Sarıgül, yolun açık olsun" diyerek tamamladı. Keskin'in konuşması sırasında sık sık "El ele, kol kola, omuz omuza" ve "Halkçı Sarıgül" sloganları atıldı.
SARIGÜL: YURTTAŞLARIMIZIN YÜZDE YÜZÜNÜ KUCAKLAYACAĞIZ
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de şunları söyledi:  "Şişli'den İstanbulumuza, Türkiyemize şunu ifade etmek istiyorum; hiç bir siyasi parti farkı gözetmeden yurttaşlarımızın yüzde 5'ini, 10'nu, 20'sini, 30'unu, 50'sini değil, Rabbim izin verirse Adnan Keskin başkanımızla birlikte, Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanımızla birlikte yurttaşlarımızın yüzde yüzünü kucaklayacağız. Bu mübarek Cuma öncesi hayırlı bir gündeyiz. Hayırlı haberleri Türkiyemizin, dünyanın her noktasındaki 'demokrasi', 'barış' diyen, 'ötekisi olmayan bir anlayış' diyen, 'başı açık olan da kapalı olan da bizim' diyen, 'muharrem ayı da mübarek ramazan ayı da bizim' diyen bütün yurttaşlarıma şu müjdeyi veriyorum ki, bundan sonra inşallah bütün siyasi partilere oy veren yurttaşlarımızla birlikte İstanbul'da kin dönemi, nefret dönemi, kavga dönemi bitecek, barış dönemi, özgürlük dönemi, demokrasi dönemi inşallah başlayacak." "HEM İSTANBUL'DA, HEM TÜRKİYE'DE HEP BİRLİKTE İKTİDARA YÜRÜMEK UMUDUYLA"
Bugün bir iradenin tecelli ettiğini belirten CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da, "Bugün sıradan işlerin yapıldığı Türkiye siyasetinde büyük bir buluşmanın, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarı yolunda Mustafa Sarıgül'ün Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılmasının günüdür. Bizler detaylarla, prosedürlerle kimin kimi davet ettiğiyle, kimin nereye gittiyle ilgilenen siyasetçiler değiliz. Biz Türkiye'nin çıkarları söz konusu olduğu zaman elimizden gelen her türlü çabayı gösteren bir siyasi gelenekten geliyoruz. Önümüzdeki günlerde hep beraber daha önce ayrılmış olan bu yolu tekrar birleştirerek, hem İstanbul'da, hem Türkiye'de hep birlikte iktidara yürümek umuduyla hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.