Enver ALAS - Uğur CAN / İstanbul, () Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Murat Göğebakan'ın Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. 
Tedavi gördüğü hastanede 46 yaşında vefat eden sanatçı Murat Göğebakan için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Fatih Camii'ndeki törende, Göğebakan'ın annesi Hatice, babası Hasan, oğlu Bülent ve kardeşi Ferhat Göğebakan ile ailenin diğer üyeleri taziyeleri kabul etti.
Cenazeye katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Camii'ne avludaki vatandaşların alkışları arasında girdi. Erdoğan, Göğebakan'ın ailesine taziyelerini ilettikten sonra, tabutun başında saf tuttu.
Murat Göğebakan'ın cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile aralarında Cengiz Kurtoğlu, Uğur Işılak ve Ahmet Koç'un da bulunduğu sanatçı dostları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Murat Göğebakan için cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Helallik istenmesinin ardından, Göğebakan'ın tabutu cenaze aracına taşındı. Bu sırada, Başbakan Erdoğan da tabuta omuz verdi. Erdoğan, Murat Göğebakan'ın oğlu Bülent Göğebakan ve kardeşi Ferhat Göğebakan ile bir süre sohbet etti.
Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Erdoğan, daha sonra camiden ayrıldı. Göğebakan'ın cenazesi uçakla Adana'ya gönderilecek ve yarın Yüreğir ilçesinde toprağa verilecek.
(FOTOĞRAFLI)