ANTALYA’da Türkiye'nin 5'inci yüz nakli yapılan 26 yaşındaki Recep Sert, tedavisini sürdürdüğü hastaneden aldığı izin ile geldiği İnegöl'de yeni yıla ailesiyle birlikte girdi. Yeni yüzü ve çenesi ile ilk yeni yılını evinde geçiren Recep Sert, "Sağlık durumum her geçen gün daha iyiye gidiyor. İkinci hayatımı yaşıyorum" dedi.
İnegöl İlçesi'nde temizlediği tüfeğin ateş alması sonucu yüzü tanınmayacak hale gelen Recep Sert'e, geçen18 Temmuz günü, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından başarılı bir operasyonla, beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist 43 yaşındaki Andrzej Kucza'nın yüzü ve çenesi nakledildi. Akdeniz Üniversitesi'nde uzun süre yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra normal odasına alınan Recep Sert, kurban bayramının ilk günü doktorların verdiği özel izinle, yakınlarının kullandığı otomobille Bursa'nın İnegöl İlçesi'ndeki evine geldi. Evde özel olarak hazırlanan odada kalan Recep Sert, bayramın son günü yine otomobille Antalya'ya döndü.
MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKANI ZİYARET ETTİ
Recep Sert Antalya'dan bu kez, yeni yılı yeni yüzü ile kutlamak için Bursa'nın İnegöl ilçesindeki ailesinin yanına geldi. Pazar gecesi yine bir yakının kullandığı otomobille yola çıkıp, dün sabah saat 08.00'de evine gelen Recep Sert, dün akşam yeni yüzü ve çenesi ile ilk yeni yılını evde ailesi ve kardeşleriyle karşıladı. Gece boyunca evde televizyon seyreden ve ailesiyle ağzı dikişli olduğu için el işareti ve kağıda yazı yazarak iletişim kuran Recep Sert'i, gece AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve İnegöl Belediye Başkanı AK Partili Alinur Aktaş evinde ziyaret etti.
ENJEKTÖRLE ÇORBA YEDİRDİLER
Kurban bayramında eve gelen oğlunun sağlık durumunun daha iyi olduğunu söyleyen Cafer Sert, "Recep bayağı iyi. Sol gözündeki problem devam ediyor. Doktorlar dikişli olan ve şu anda görmeyen bu gözün daha sonra görebileceğini söylüyorlar. Oğlum, doktorların verdiği mama ve enjektör ile ağzına verdiğimiz çorba ile besleniyor. Pazar gece Antalya'ya dönecek" dedi.