ARDAHAN'ın Posof İlçesi'nde yeni yıla yöresel 'deve oyunu' ile giren gençler, davul- zurna eşliğinde evleri gezerek 'Yılbaşı harçlığı' topladı.
Posof'ta 2013'ün son gecesi geleneksel deve oyununu oynamak için bir araya gelen gençler, deve kostümü giyen arkadaşları ile birlikte ilçe merkezinde dolaştı. Yoldan geçen araçların önünü kesen deve ekibi ilginç görüntü oluşturdu. Davul- zurna eşliğinde kapı kapı dolaşan deve oyunu ekibindekiler yeni yıla dakikalar kala Kaymakamlık önünde toplanan kalabalığın önünde oyunlarına devam etti.
Posof Kaymakamı Halil İbrahim Şivgan, insanların oluşturduğu deveye minik kızı le birlikte bindi. Kaymakam Şivgan, geçmişten bugüne süregelen davul- zurnalı deve oyunu kültürünü sürdürmek için deve maketini ve deve oyun ekibinin kostümlerini geleneklere uygun yenilettiklerini söyledi. Kaymakam Şivgan, şöyle dedi:
"İnsanlar gelenek ve göreneklerini, örf ve adetlerini sahiplenerek gelecekteki varlıklarını garanti altına alırlar ki, değişik kültürlerin etkisinde kalmasınlar. Millet olarak, işlerimizi, örf ve adetlerimize göre ayarlamalı, benliğimizi korumalıyız. Ecdadımız vatanına, dinine, kendi kültür ve tarihine, örf ve adetlerine bağlılığı ile ün yapmış bir millettir. Dün böyle idi, bugün de böyle devam ediyor. Geleneklerimizin yaşatılmasında emeği geçen gençlere teşekkür ediyorum."
Kaymakamlık önünde toplananlar deve oyunu gösterileri ardından toplu fotoğraf çektirdikten sonra dağıldı.