RTÜK Başkanı Davut Dursun ve eski başkanı Zahid  Akman, haklarında verilen hapis kararı ve bazı kanallara "Ayakkabı kutusu" görüntüleri nedeniyle verildiği belirtilen cezalarla ilgili açıklamalarda bulundu. "BU AŞAMADA SÖYLENECEK BİR ŞEY YOK"
Davut Dursun ve Zahid Akman, Maslak Sheraton Otel'de düzenlenen “2. Uluslararası Ürün Yerleştirme Sempozyumu"na katıldı. Sempozyumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davut Dursun, mahkemenin verdiği hapis kararıyla ilgili, “Mahkeme süreci devam ediyor. Bu aşamada söylenecek bir şey yok" dedi. "OLAĞANÜSTÜLÜK SÖZ KONUSU DEĞİL"
Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin soruşturmayla ilgili yapılan yayınlarla ilgili bazı televizyon kanallarına verilen cezalarla ilgili sorulan sorulara yanıt veren Davut Dursun, “O konu hakkında söyleyecek bir şey yok. Neticede RTÜK, radyo ve televizyonların yapmış oldukları yayınları izliyor. Mevcut yasada 8. maddedeki ihlal maddeleri açısından bir ihlal unsurunu görürlerse arkadaşlar ihlal raporu düzenliyorlar. O raporlar üst kurula geliyor, kurul değerlendiriyor ve sonuçlandırıyor. Bu konularla ilgili bir takım ihlal raporları düzenlenmişti. Üst kurul değerlendirdi. Bunların bir kısmında ihlal olduğunu değerlendirerek müeyyide uyguladı, bir kısmında ihlal olmadığını değerlendirerek müeyyide uygulamadı. Sıradan bir işlemdir. Olağanüstülük söz konusu değil" diye konuştu. "HEM AMERİKA'DA BÖYLE, HEM DE AVRUPA'DA BÖYLE"
Zahid Akman ise şunları söyledi: “Televizyonlar sadece reklam gelirleriyle ayakta duran ve giderlerini karşılayan kuruluşlar. O nedenle Türkiye’de reklam pastasının büyütülmesi gerekiyor. Reçetesiz ilaçlar ve tedavilerle ilgili de şu anda Türkiye’de reklam yayın izni olmasına rağmen Sağlık Bakanlığı’nın liste yayınlamamasından dolayı bu ürünlerin reklamı yapılamıyor. Bu çok büyük ve önemli bir pazar. Hem Amerika’da böyle, hem de Avrupa’da böyle. Biz bir an evvel Sağlık Bakanlığı’nın bu listeleri hazırlayıp, yayınlamasını ve bu ürünlerin de reklam ve tanıtımının yapılmasının bir an önce sağlanmasını istiyoruz. Yoksa Türkiye’de izlenme oranının yüksek olduğu bir ülkede, bu kadar gerçekten son yıllardaki gelişmelere rağmen bazı ürünlerin tanıtımının yapılamamasından dolayı reklam gelirlerinin düşük olması düşünülmesi ve düzeltilmesi gereken bir problem." "YARGININ HALİ ORTADA"
Mahkemenin verdiği hapis kararını da değerlendiren Akman, “Yargının hali ortada. Şu anda yargı süreci devam ediyor. Daha ötesinde bir şey ifade edemem" şeklinde konuştu.
Bazı televizyonlara verilen cezalarla ilgili ise Akman, “RTÜK’ün o konuda bir kurul kararı olabilir ama bu anda bize ulaşan herhangi bir şey yok. Doğrusu o kararı görmeden bir şey söylemiş yanlış olur. Ben de yıllarca RTÜK’te çalışan biriyim. O kadar basit bir ayakkabı kutusu gösterildi, diye hiçbir televizyon kuruluşuna ceza kesilmemiştir. Biliyorsunuz RTÜK’ün tüm kararlarıyla ilgili yargı yolu açıktır. Herhangi bir yanlış veya haksız uygulama varsa yayın kuruluşları yargı nezdinde haklarını savunabilirler" dedi. İ