Özkan ARSLAN-Taner YENER/İSTANBUL,() AK Parti’nin Yenikapı’da deniz doldurularak yapılan alanda yapacağı mitingin başlamasına kısa bir süre kala alan tamamen doldu.Miting alanındakiler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın alana gelmesini bekliyor.
1 milyon kişinin katılması hedeflenen miting alanı sabah saatlerinden itibaren dolmaya başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşacağı dev platformun hemen önüne kadınlar alınırken, demir bariyerlerle ayrılan arka bölüme erkekler alındı. Miting alanına gelenlerin büyük bir bölümü Marmaray’ı kullanarak ve deniz yoluyla Yenikapı yönünden geldiği için bu bölümde yoğunluk oluştu. Meydanda yapılan anonslarla kalabalık Kazlıçeşme yönündeki girişe yönlendirildi. Miting alanına girenlere Türk bayrağı ve AK Parti bayrakları dağıtıldı. Mitinge katılanların bazılarının Gülen Cemaati aleyhine yazdığı pankart ve dövizler de dikkat çekti.
VİNÇLERLE SES SİSTEMİ KURULDU

Alanın büyüklüğü nedeniyle vinçlerle alana dev ses sistemleri kuruldu. Alanda toplananlara AK Partinin seçim şarkıları dinletildi.
Öte yandan alanın hemen yanına sağlık ve kayıp çadırları kuruldu. Rahatsızlananlar sağlık çadırlarına taşınırken, yapılan anoslarla kaybolanların kayıp çadırlarına getirilmesi istendi. Miting alanına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelmesi bekleniyor.

ÖA (FOTOĞRAF)