Mehmed Hakkı ÖZBAYIR-İlker KILIÇASLAN/MANİSA, ()- MANİSA Valisi Abdurahman Savaş'ın merkeze alınmasıyla Kastamonu Valiliğinden yerine atanan Erdoğan Bektaş, bugün kentteki görevine başladı.
Manisa Valiliği önünde düzenlenen karşılama törenine bu sabah merkeze atanan Manisa İl Emniyet Müdürü Erhan Alkaya ile Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal ve daire müdürleri katıldı. Vali Erdoğan Bektaş, Manisa hakkında fazla bilgi sahibi olmadığını anlatırken, "Dün saat 17.00 ye kadar Kastamonu Valisiydim. Şimdi Manisa Valisi olarak göreve başladım. Birkaç sefer İzmir'e gidip gelirken Manisa'dan geçmişliğimiz var. Ancak Manisa ile ilgimiz olmadı. Artık Manisa'da göreve başladık" dedi.
Manisa'yı varlıklı illerinden birisi olarak nitelendiren Vali Bektaş, "Burayı 'Şehzadeler şehri& olarak biliyoruz. Kastamonu'da bir beylikler şehri olduğu için Manisa ile benzerlikler taşıdığını düşünüyorum. Tarihi özelliklerinin var olduğunu, muhafaza edildiğini umuyorum. Çünkü Kastamonu öyleydi. Kastamonu göç alıp büyümüş bir şehir olmadığı için tarihi varlıkları kalmıştı. Manisa öyle değil. Manisa göç alıp vermiş bir şehir. Bu nedenle tarihi varlıkları ne kadar koruduğunu göreceğiz" diye konuştu.
ÖNCELİĞİ SOMA
Soma'daki faciaya değinen Vali Erdoğan Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Son zamanlarda ülkemizin gündemini meşgul eden bir Soma olayı var. Orada 301 işçimizi, çocuğumuzu, evladımızı kaybettik. Ülkemizi derinden yaralayan acı bir olay oldu. 1 insanı bile kaybetmek yeteri kadar acıyken, 301 insanımızı kaybetmek Türkiye'yi yaralayıcı bir hadise oldu. Orada büyük acı var. Orada 432 yetim çocuğumuz var. Epeyce eşini kaybetmiş, bacımız, kız kardeşimiz ve kızımız var. Böyle bir acı üstüne gelmiş olmakta bizim için büyük bir burukluk. Bundan sonra önceliğimiz tabii ki Soma olacak. Maden şehitlerimize rahmet diliyorum. Bu saatten sonra şehitlerimizi geri getiremeyiz. Ancak yapabileceğimiz şeylerde yok değil. Şehitlerimizin geride bıraktıklarını rahat bir yaşam düzeyine getirmek gerekir. Bu olaydan yeteri kadar ibret ve ders alıp tekrarlanmasını önlemek gerekir. Görevimiz budur. Bu görevi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."
Manisa'yı tanımak için biran önce çalışmalara başlayacağını belirten Vali Erdoğan Bektaş, ildeki varlıklarını etüd edeceklerini, 'dağ bayır dolaşacaklarını' vurgularken "Bize düşen görev neyse yapmaya çalışacağız. Twiteer hesabım var. Oradan derdimi söylüyorum. Vatandaşımız derdini oradan söylüyor. Ben de sıkıntılarına oradan çare olmaya gayret gösteriyorum. Benim öncelikli bir dileğim var. Bana öncelikli olarak bir tanıma fırsatı verilsin. Şehri tanımaya ihtiyacım var. Ayrıca Manisa'da beni tanıyacak" diye konuştu.
"BELKİ BİZİ DE 3 AYDA ALIRLAR" YORUMU
İl Emniyet Müdürü Erhan Alkaya'nın yeni atama kararıyla merkeze alınmasına yönelik sorulan soruya yanıt veren Vali Erdoğan Bektaş, "Doğrusu müdürle yeni karşılaştım. Gerekçesi nedir bilmiyorum. Bu işler böyledir. Devlet hizmetidir. Devlet görevi verir, gider orada başlarsınız. Dün akşama kadar Kastamonu Valisiydim. Şimdi Manisa valisiyim. Devlet işi böyledir. Bu konuda bir fikrim yok. Müdürümüz bu sıkıntılı dönemde görev yaptı. Hizmetleri için kendisine teşekkür ediyoruz. 4 aylık süreç kısa olabilir. Belki de 3 ayda da beni alırlar. Belli mi olur? Sizi bir yere getirirken, bir beklenti ile o göreve getiriyorlar. Sürenin biz de uzun olmasını isteriz. Ama bazen işler böyle oluyor" dedi.
MADENCİ SORUNLARINA AŞİNA
Madencilerin sorunlarına aşina olduğunu söyleyen Vali Erdoğan Bektaş, "Bizim Tonya ilçesinde bir hastalık adı vardır. Derler ki; Zonguldak hastas,ı maden hastası. Benim babam da gençliğimde madende çalışmak için Zonguldak'a gitti. Ben de Zonguldak'ta doğdum. Ancak çok kalamadılar. Madene, madenciliğe, sonuçlarına aşinayız. Yabancı değiliz. Bu açıdan buradaki görevimiz çok önemli olacak" dedi.

MHÖ,İK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)