GAZİANTEP'te, 2 yıl önce sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 4 çocuğu ve eşini kaybeden 44 yaşındaki Mehmet Yaşar, 1 yıl sonra yeniden evlendi. Yaşar, bu evliliğinden dünyaya gelen kızına, 3 yaşındayken ölen kızı Elif'in adını verdi.
9 Şubat 2012 tarihinde, Mehmet Yaşar'ın şehir dışındayken, evde bulunan eşi Lütfiye Yaşar ile çocukları 13 yaşındaki Mehmet Can, 11 yaşındaki Yunus, 8 yaşındaki Dilek Serenay ve 3 yaşındaki Elif, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamlarını yitirdi. Acı olayın üstünden 1 yıl geçtikten sonra yaşamını Ayşe Yaşar ile birleştiren Mehmet Yaşar'ın bugün bir kız çocuğu oldu. Mehmet Yaşar yeni doğan kızına 2 yıl önce 3 yaşındayken hayatını yitiren kızı Elif'in adını verdi.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 'Hoş Geldin Bebek' projesi kapsamında aileyi ziyaret ederek Elif bebeğe altın taktı. Elif bebeği kucağına alıp seven Başkan Tahmazoğlu, Mehmet Yaşar'ı ve anne Ayşe Yaşar'ı tebrik etti. Başkan Tahmazoğlu, "2 yıl önce yaşanan acı olayın ardından destek verdiğimiz Mehmet Yaşar, kardeşimize mutlu gününde de destek olmaya geldik. Yaşanan elim olayın ardından yeniden evlenen Mehmet beyin bugün bir kız çocuğu dünyaya geldi. Kendisi ayrıca Şahinbey Belediyesi Park Bahçeler kısmında çalışıyor. Biliyorsunuz bizim 'Hoş Geldin Bebek' projemiz var bugüne kadar 15 bin 844 bebeğimizi ziyaret ettik. Bugün 2 şey için buradayız. Hem geçmişten gelen dostluğumuzdan dolayı tebrik ziyareti için hem de projemiz kapsamındaki bebek ziyaretimiz için. Kendisini ve eşini tebrik ediyorum. Allah bebeğini analı-babalı büyütsün" dedi.
Baba Mehmet Yaşar ise Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Yaşar, "Yaşanan olayın ardından da sayın başkanımız yanımızdaydı şimdi de yanımızda. Kendisine duyarlı davranışı ve verdiği destekler için çok teşekkür ediyorum. Verende Allah, alanda Allah bizim elimizden bir şey gelmez. Ben yaşadığım acıyı ayrılık acısı olarak kabul ettim. Şimdi Elif bebeğimiz dünyaya geldi çok mutluyum" diye konuştu.
Daha sonra evde karbonmonoksit detektörü olup olmadığını soran Başkan Tahmazoğlu, olumsuz yanıt alınca Mehmet Yaşar'a karbonmonoksit detektörü verilmesi için talimat verdi.