Fatih YILMAZ/TOKAT, () - TOKAT'ta Belediye Başkanlığına seçilen AK Parti'li Eyüp Eroğlu, İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra, Şeyh-i Şirvani Hazretleri Mezarlığı'nda dua edip görevine başladı.
Tokat'ta yerel seçimlerde 41 bin 390 oy alarak belediye başkanı seçilen Ak Parti'li Eyüp Eroğlu, Tokat Adliyesine giderek burada İl Seçim Kurulu Başkanı Hatice Depe'den mazbatasını aldı. Daha sonra partililer ile birlikte Çay Mahallesi'nde bulunan Şeyhi Şirvanı Mezarlığına giden Eroğlu, burada yatan evliya 'Şeyhi Şirvani Veli Hazretleri' kabri başında dua etti. Ardından Ak Parti İl Başkanlığına geçen Eroğlu, yakasında asılı olan parti rozetini İl Başkanı Adem Çelik'e teslim etti. Parti binasından sonra kalabalık bir grupla Tokat Belediyesi'ne geçen Eroğlu'nu burada vatandaşlar karşıladı. Belediye önünde vatandaşlara seslenen Eyüp Eroğlu, "Biz insanların dili, dini, ırkı, mezhebi ve siyasi düşüncesi ne olursa olsun, biz insana insan olduğu için, insana hizmet etmek gerektiği için ve yaratılanların en şereflisi olduğu için değer veririz. Onun içinde artık 30 Mart bizim için bitmiştir" dedi.
GÖREVİ TESLİM ALDI
Konuşmasının ardından başkanlık makamına geçen Eyüp Eroğlu, görevi kendi partisinden 2 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Adnan Çiçek'ten teslim aldı. Çiçek, yakasındaki rozeti yeni Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'na taktı. Adnan Çiçek, belediye başkanlığının zor ve meşakkatli bir görev olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Türkiye'de geçmiş dönemlerde, geçmiş yıllarda daha çok belediyecilik denildiği zaman rantiye yerleri, ihaleden pay alma yerleri olarak görünüyor. Ben inanıyorum ki Türkiye'de bunu halen yapanlar var. Bu konudaki sorumluklarını da kendisine hatırlatmak istiyorum. Hasbelkader etrafında belki bir türlü bu şekilde ki yollara tebessüm edecek kardeşlerimize de şunu tavsiye ediyorum ki, bu kardeşimizin işini lütfen zorlaştırmayın. Kendi işlerinizi halletmek adına bu insana vebal yüklemeyin. 10 yıllık süre içerisinde böyle bir sıkıntı yaşamadan sağlıklı bir şekilde görevi kardeşimize vermenin mutluluğunu yaşıyorum."
Görevi teslim alan Eyüp Eroğlu ise, "Şehrin el emini' olmak kolay bir iş değildir. Şehrin her sorununa, her problemine, her isteğine kulak kesilmeniz lazım. Hiçbir şekilde vatandaşı ötekileştirmeden kucaklayan ve kapımızın her zaman açık olduğu bir anlayışla devam etmeniz lazım. Ben emeklerinden dolayı hem şahsım adıma hem de Tokat Belediye Başkanı olarak da kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından yeni belediye başkanı Eyüp Eroğlu, Adnan Çiçek'e plaket verdi.

FY(EA/İD) (FOTOĞRAFLI)