AZERBAYCANLI 51 yaşındaki Terane Kerimov, İzmir'de Ege Üniversitesi Hastanesi'nde, eşinin yeğeni 24 yaşındaki Elvin Allahverdiyov'dan yapılan karaciğer nakliyle yaşama tutundu.
Azerbaycan’da yaşayan ve yaklaşık 4 yıldır karaciğer kanseri olan Terane Kerimov, bir süre önce tedavi için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne geldi. Karaciğer nakli yapılması gereken ancak ameliyat edilecek durumda olmayan Kerimov’a, Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun tarafından ilk olarak ön tedavi uygulandı. Kerimov, ameliyata hazır hale getirildi. Kerimov’a, eşinin yeğeni Elvin Allahverdiyov gönüllü donör oldu. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde Prof. Dr. Murat Sözbilen ve ekibi tarafından yapılan ameliyatla Allahverdiyov’un karaciğerinin bir parçasi, Terane Kerimov’a nakledildi.
Yapılan nakille sağlığına kavuşan Kerimov, “Azerbaycan’da doktorlar öleceğimi söyledi. Ben Ege Üniversitesi Hastanesi’ndeki doktorlar sayesinde yaşıyorum. Donör olarak bütün akrabalarım seferber oldu ama sadece eşimin yeğeninin dokuları uydu. Kendi yeğenim gibi olan Allahverdiyov’a can borçluyum. Benim öz evladım gibi, sevgisi çok büyük. Ege Üniversitesi Hastanesi’nin başarılarını duyduğum için burayı tercih ettim. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum” dedi.
Yengesine can aşısı olan Elvin Allahverdiyov da “Yengem, ailemizde saygı duyduğumuz kişilerden biridir. Yengemin iyi olması için canımı bile verebilirim. Yeter ki o iyi olsun. Kendimi çok iyi hissediyorum. Organ bağışlayacak kişilerin hiçbir şekilde korkmasına gerek yok. Ben iki günde sağlığıma kavuştum. Herkesin bu konuda bilinçli ve insanlara yaşama ümidi olmasını diliyorum” diye konuştu.