MUĞLA’da, 5 gün önce evden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 19 yaşındaki Yeliz Balcı’nın ailesi, kızlarının bulunması için yetkililerden yardım istedi.
Ula İlçesi’ne bağlı Kıyra Köyü’nde oturan Yeliz Balcı, geçen 29 Ekim’de evde yalnız olduğu bir sırada "Kimse beni merak etmesin. Çalışmaya gidiyorum" yazılı not bırakıp, evden ayrıldı. Geçen yıl Muğla Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden mezun olan Yeliz Balcı, akşam eve dönmeyince, ailesi jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma, genç kızın bulunması için çalışma başlattı. İki çocuk babası, 48 yaşındaki Halil Balcı, her aile içinde tartışmalar görülebildiğini anlatırken şöyle dedi:
"Ciddi problemlerimiz yoktu. Sürekli çalışmak isteğini söylüyordu. Muğla kent merkezi, köyümüze uzak olduğu için izin vermedim. Evden kaçmasını gerektirecek bir sorun yoktu. Bize kaldığı yeri söylesin. 5 gündür perişan durumundayız. 'Yavrum, neredeysen çık gel.' Söz veriyorum sana kızmayacağım. Seni çok özledik. Kızımı görenlerin, yerini bilenlerin Allah rızası için polise veya jandarmaya bildirmesini rica ediyorum” dedi.
Genç kızın sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, "Her insanı tekrar hayata bağlayan, hayatındaki o büyük boşluğu dolduran birileri vardır ya işte o kişiyi ben buldum ve artık benimle" yazdığı görüldü.