MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, dün gece hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle otellere ait yüzme havuzları buz tuttu. Havuzların buz tutması karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen çocuklar, "Yazın yüzüyorduk biz burada, şimdi kayıyoruz" dedi.
Ölüdeniz Beldesi Hisarönü Mahallesi'nde hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye düşmesi nedeniyle buz tutan havuzların yüzeyinde çocuklar kayarak eğlendi. Yazın yüzdükleri çocuk havuzundaki suyun yüzeyinde bu kez kayan çocuklar, gönüllerince eğlendi. Elleriyle buzu kırmaya çalışan çocuklar 5 santimetreye ulaşan kalınlığı nedeniyle bunda başarılı olamayınca üzerinde oynadı.
Buzda oynamanın çok eğlenceli olduğunu anlatan 11 yaşındaki Rauf Özden, “Yazın bu havuzlarda yürüyorduk, şimdi kayıyoruz" dedi. Havuzun soğuk hava nedeniyle buz tuttuğunu aktaran aynı yaştaki Enise Güzel ise ilk defa havuza geldiğini, ancak suyun donmuş olduğunu gördüğünü söyledi. Buz üzerinde yürümenin çok eğlenceli olduğunu anlatan Güzel, buzu kırmaya çalıştıklarını ancak başarılı olmadıklarını söyledi.
Aynı havuza yazın yüzmek için geldiğini anlatan 9 yaşındaki Serdar Özden de gördüğü manzara karşısında şaşırdığını anlattı. Fethiye'de havaların çok soğuduğunu hatırlatan Özden, "Yazın burası çok sıcak oluyor. Soğuklarla birlikte havuz buz tutmuş. Buzun üzerinde yürüyebiliyorum. Çok sağlam" dedi.
'KIŞIN DA KAYMAYA BEKLERİZ'
Florapalm Otel Muhasebe Müdürü Kamil Ünan, son 1 haftadır aşırı soğukla mücadele ettiklerini belirterek, 10 yıldır yaşadığı Fethiye'de ilk kez havuzların donduğunu gördüğünü söyledi. Ünan, yazın yüzmeye gelen müşterilerini kışın da kaymaya beklediklerini kaydetti.