AKDENİZ Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı ikinci sınıf öğrencisi Gamze Oruç, Dünya İşletim Sistemi ve Algoritma Geliştirme Yarışması'nda dünya birincisi oldu. Oruç, bununla birlikte 6'ncı kez dünya birinciliğini kazandı.
Farklı yazılım şirketlerinin dünya çapında düzenlediği yarışmalarda 2 kez 'Lisans Geliştirme Yarışması', 2 kez 'Uygulama ve Geliştirme Yarışması', 1 kez de 'Sistem Geliştirme Yarışması'nda (İşletim Sistemleri Geliştirme) dünya birincisi olan Gamze Oruç, dünya birinciliği unvanlarına bir yenisini ekledi. Oruç, ABD'de Silikon Vadisi'nde 'WowZapp 2013: Windows Uygulama Geliştirme Festivali' kapsamında düzenlenen 'Dünya İşletim Sistemi ve Algoritma Geliştirme Yarışması'nda birinci oldu.
2 YILDA 6'NCI BİRİNCİLİK
Gamze Oruç, 2 yılda 6'ncı dünya birinciliği elde etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Oruç, "Windows Azur'a benzer yeni bir işletim sistemini yazarak geliştirdim. Tasarımı da bana ait. Bilgisayar ortamında kullanılan farklı programların hepsini barındıran, aynı zamanda alan sıkıntısı olmayan bir program algoritması geliştirdim" diye konuştu.
AÇIK ARA BİRİNCİ
Bu yarışmaya 1 milyon 258 bin yarışmacının katıldığını söyleyen Gamze Oruç, “Birinciliğin yanı sıra, bu yarışmada beni mutlu eden bir başka şey daha oldu. İkinciyle aramdaki puan farkı 2.4 idi. Bu yarışma 10 üzerinden değerlendiriliyor. Benim puanım 10, ikinciliği kazananın puanı 7.6'ydı. Üçüncünün puanı ise 6.9. Bu da beni fazlasıyla mutlu etti" dedi.
HEDEFİ 'AKADEMİ KAHRAMANI' OLMAK
Aynı zamanda Microsoft Açık Akademi öğrencisi olduğunu söyleyen Gamze Oruç, şöyle konuştu:
“Akademide 4'üncü kademe usta yazılımcıyım. Bundan sonraki hedefim 'Açık Akademi Kahramanları' arasında yer almak. Üstün başarı gösteren öğrencilerin yaşam, öğrencilik ve birincilik öykülerinin Microsoft özel sayfasında yer almasına 'Akademi Kahramanı' olmak deniyor. Bu başarıyı kazananlar ömür boyu Microsoft'un önceliklileri arasına giriyor. Buraya girdiğim anda hedeflerimin bir aşamasını daha geçmiş olacağım."
REKTÖRDEN KUTLAMA
Gamze Oruç'u tebrik ederek teşekkür eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe ise "Çalışkanlığı ve azmiyle başarıdan başarıya koşan kızımızla gurur duyuyoruz. Işık saçan üniversitemizin dünyaya yansıyan ışığı oldu. Üniversitemize yakışan başarıların devam edeceğine inanıyorum" dedi.