BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümleriyle ilgili soruşturmayı yürüten Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, birçok sanık hakkında takipsizlik kararı vermesine kazada ölenlerin Sivas'taki yakınları tepki gösterdi.
25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve BBP merhum lideri Muhsun Yazıcıoğlu ile birlikte dönemin İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Belediye Meclis Üyesi adayı Murat Çetinkaya, gazeteci İsmail Güneş ve pilot Kaya İstektepe'nin öldüğü helikopter kazasıyla ilgili davadaki gelişmeler tepki çekti. Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ'ın ağabeyi Ahmet Üstündağ, dava ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Kazada hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş'in ablası Melek İlkay ve Yüksel Yancı'nın ağabeyi Turan Yancı'nın adına açıklama yapan Ahmet Üstündağ, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takipsizlik kararına tepki gösterdi.
Üstündağ, "Kahramanmaraş savcısının vermiş olduğu kararı tanımıyoruz. Bu sebepten ötürü avukatımız aracılığıyla davayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağız. Bu olayın artık vicdanların isyanı olarak taştığını, bunun idari, teknik bir suikast olduğunun belirlenmesi ve akıllarımızdaki şüpheler giderilmeden bu davanın kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz. BBP genel merkezinin ve şehit genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun sevenlerinin, olaya tam manasıyla tepki verip bu olayda yanımızda olmalarını istiyorum. Aynı zamanda helikopter suikastinde hayatlarını kaybedenlerin yakınlarının da davaya müdahil olacağını belirtmek istiyoruz. Karanlık güçlerin ve onların uzantılarının bu olayın üstünü kapatmaya gücü asla yetmeyecektir" dedi.
"AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ'NE KADAR GÖTÜRECEĞİZ"
Ahmet Üstündağ, 5.5 yıldır davayla ilgili hiçbir şey yapılmadığını belirterek, "Değişik mekanlarda, 'Biz genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nu seviyoruz' diyenlerin hiç bir şey yapmaması bizde dosyanın tamamen kapatılacağı endişesi oluşturuyor" dedi. Takipsizlik kararının avukatlarına ulaştığını belirten Üstündağ, "En kısa zamanda bir üst mahkeme olan Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz edeceğiz. Ondan sonra Anayasa Mahkemesi, daha sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar bu davayı götüreceğiz. Çünkü bu karar Türk milletinin vicdanını yaralayan bir karar. Hiç kimse böyle bir karar beklemiyordu." diye konuştu.

GC(EA/AK) (FOTOĞRAFLI)