AYDIN'in Dikili İlçesi'nde düzenlenen 10'uncu Altınkum Yazarlar Festivali'ne CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da katıldı. Youn ilgi gören Balbay, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu için Didimliler'den oy istedi.
CHP İzmir Milletvekili Gazeteci Yazar Mustafa Balbay 10'uncu Altınkum Yazarlar Festivali'nin konuğu oldu. AKUT Kurucusu Nasuh Mahruki ile birlikte festivaline katılan Balbay, yoğun ilgi gördü. Geçmişten Geleceğe Türkiye adlı kitabını imzalamadan önce kısa bir konuşma yapan Mustafa Balbay, "AKP faşizmine karşı ortak uzlaşmayı sağlamak için CHP olarak risk alarak yola çıktık. Mutlaka sandığa gidin. Sandığa gitmezseniz bu son seçim olabilir belki bir daha seçime de gerek duymazlar" dedi.
Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iç ve dış politikalarının "Yurtta yuh dünyada yuh" dedirttiğini öne süren Balbay, "Sen sandığa gitmezsen AKP bir fazla" diyerek İhsanoğlu'na oy istedi.
Balbay ve Mahruki'ye söyleşinin ardından CHPli Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay tarafından plaket verildi. Balbay ve Mahruki daha sonra vatandaşların yoğun ilgisi altında kitaplarını imzaladı. Balbay, CHP Didim İlçe Başkanlığı ile Didim Belediyesi'ni de ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI