Yüksel BALCI/ ÖDEMİŞ,(İzmir),() - İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde etkili olan yaz yağmurları, Küçük Menderes havzasında da etkisini gösterdi. Derelerin taşması sonucu birçok evleri tarım arazilerini su bastı. Derelerin taşkın oluşturması nedeniyle karayollarında ulaşım sağlanmazken, sel yaşamı olumsuz etkiledi.
Ödemiş'e bağlı Ovakent Mahallesi Çayiçi mevkiinde, akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağışlar sonrası dereler taştı. Oluşan taşkın sonunda onlarca evi su bastı, bazı araçlar yolda kaldı. Vatandaşlar zor anlar yaşarken, evini su basan 76 yaşındaki Makbule Erçakıcı'yı, Mahalle muhtarı Hüseyin Buldan sırtına alarak boğulmaktan son anda kurtardığı öğrenildi. 
Yağmur nedeniyle Balabanlı-Ovakent arasındaki dere taşarken, yüzlerce dönüm tarım arazisi sular altında kalarak zarar gördü. Ovakent mahallesinde bazı evlerin duvarları yıkılırken bir evin bahçesine yıldırım düştüğü ve olayda ölen yada yaralanan kimsenin olmadığı belirtildi.
Yıllardır böyle bir sel felaketi ile karşılaşmadıklarını ifade eden mahale sakini Mustafa Nokta, "Beldelerimiz mahalleye dönüştüğü için derdimizi anlatacak mercimiz kalmadı. Beldemizden tüm iş makinaları alındı. Bugün yaşanan felakette onlarca aile perişan oldu" dedi.
İsmet Akçam ise, "İkindiden sonra yağmur çok şiddetli şekilde yağmaya başladı. Çay içi deresi taştı ve mahallemizin içinden geçen dereler taştı ve evleri su bastı ve benim gördüğüm 3-4 araç sel suları ile sürüklendi. Bademli-Ovakent karayolu üzerinde menfezler çöktü ve yol araç trafiğine kapandı. Yol kenarındaki yaşlı bir teyzenin evini su bastı, muhtarımız teyzeyi sırtında dışarı çıkartarak kurtardı" dedi.
Yaşanan sel felaketi sonrası Ödemiş Belediyesi Fen işleri ekipleri, Karayolları ekipleri ve iş makineleri çalışmaya başladı.

FOTOĞRAFLI