KAYSERİ, () - KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı yaz spor okullarınakayıt yaptıran genç ve çocuklar, su kayağı, buz pateni ve binicilik tesislerinde usta eğiticiler nezaretinde spor yapıyor.
Zorlu bir eğitim dönemini tamamlayan ve ardından yaz tatilini sürdüren Kayserili genç ve çocuklar, boş zamanlarını Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı Yaz Spor Okulları'nda değerlendiriyor. Türkiye'nin en büyük tematik parkı olma özelliğini taşıyan Büyükşehir Belediyesi'ne ait Anadolu Harikalar Diyarı'nda açılan binicilik, buz pateni ve su kayağı kursları da büyük ilgi görüyor. Her gün yüzlerce çocuk ve genç, buraya gelerek eğiticiler nezaretinde at binip, su kayağı ve buz pateni öğrenmeye çalışıyor. Binicilik, su kayağı ve buz pateni eğitimlerine büyük ilgi duyulduğunu kaydeden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Çocuk ve gençler, çalışmalarımızı boşa çıkarmayarak her gün gelip burada spor yapıyor'' dedi.
Yaz Spor Okulları'ndaki eğitimlerini sürdüren gençler de, istedikleri sporu yaparken büyük keyif aldıklarını söyledi. Eğiticiler spor okullarındaki branşların yoğun ilgi görmesinden mumnunluk duyduklarını ifade etti.
Anadolu Harikalar Diyarı'ndaki tesislere gelen genç, yaşlı, kadın ya da erkekler de istedikleri sporu yapma olanağı buluyor. Buz pateni, su kayağı ya da binicilik tesislerinde başörtülü, çarşaflı kadınlar ile yaşı ilerlemiş spor sevdalılarını görmek mümkün oluyor.

FOTOĞRAFLI