TRAFİK Haftası nedeniyle Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen lise öğrencileri ile 112 Acil Servis görevlilerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında; yaz sıcağında baş dönmesi, nefes tıkanıklığı, zihinsel yorgunluk, sinirlenme ve geç algılama gibi etkenlerin trafik kazalarında etkili olduğu belirtildi.
İzmit'teki Mehmet Suphi Lojistik Meslek lisesi öğrencilerinin ziyareti sırasında bilgilendirmede bulunan Kocaeli Meteoroloji Müdürü Sefer Kaçmaz, trafik kuralları ve mevsimler ile yağışların kazalar üzerindeki etkisi hakkında bilgi verdi. Kaçmaz, dünya genelinde trafik kazalarındaki kayıpların yüzde 50 oranında azaltmak amacıyla çalışmalar yapıldığını, her yıl ortalama 6 bin kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini ve 100 bin kişinin yaralandığına dikkat çekti. Kazaların yaz aylarında daha fazla meydana geldiği ve sıcaklığın da bunda son derece etkili olduğunu belirten Sefer Kaçmaz, "Aşırı güneş ve sıcağın olumsuz etkilerinden korunmak için öncelikle halkın bilgilendirilmesi gerekir. Yaz aylarında baş ağrısı, baş dönmesi, nefes tıkanıklığı, zihinsel yorgunluk, çabuk sinirlenme, geç algılama veya bitkinlik gibi rahatsızlıklar kazalarda çok büyük etkendir" dedi.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Erdoğan Memiş de yaralanmalı ve ölümlü trafik kazalarının emniyet kemeri takılmamasından kaynaklandığına dikkat çekti. Memiş, "Şehir içinde 'nasıl olsa kısa mesafe ve hızım az' gibi bir algı var. Bu nedenle kemer takılmıyor. Bu algının şehir içindeki trafik kazalarında can ve mal kaybının fazla olmasına neden oluyor" dedi.  Etkinliğe katılanlara daha sonra Meteororolji İstasyonu'ndaki aletler tanıtıldı.

CS(MB/AK) (FOTOĞRAFLI)