HAKKARİ'nin Durankaya Beldesi'ne bağlı Çimenli Köyü'ndeki yaylada iki gündür yağan karda mahsur kalan 3 çoban ile beraberindeki 600 küçükbaş hayvan, Hakkari İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekiplerinin 4 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.
Hakkari'de iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı kent merkezini neredeyse kara gömdü. Kar kalınlığının merkezde yer yer yaklaşık 1, yüksek kesimlerde ise 2 metreye ulaştığı kentte, tek katlı toprak evler ve araçlar kar altında kaldı. Kar nedeniyle bazı mahalle yollarının da kapalı olduğu Hakkari'de 79 köy, 238 mezra ve 4 belde yolu ulaşıma kapanırken, Hakkari-Şırnak karayolunda ulaşım sağalanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri kapanan köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
4 SAATTE KURTARILDILAR
Kar yağışı nedeniyle Hakkari kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Durankaya Beldesi'ne bağlı Çimenli Köyü'nde üç çoban ile birlikte 600 küçükbaş hayvan, köye 8 kilometre uzaklıkta bulunan yaylada mahsur kaldı. Vatandaşlar durumu İl Özel İdaresi ile AFAD ekiplerine bildirdi. İhbarla bölgeye giden ekipler, önce kapanan yolu ulaşıma açtı daha sonra da araçların çıkamadığı bölgeye dört kilometre yürüyerek yaylada mahsur kalan çobanlar ve beraberindeki koyunlara ulaştı. Çobanlar ve koyunlar ekipler tarafından Çimenli Köyü'ne götürüldü. Ekipler bu anları da görüntüledi.
2 ÇOBANDAN HABER ALINAMIYOR
Bu arada Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dedeler Köyü'nde yaşayan vatandaşların, 350 koyunla İran sınırı Sarıkaya Köyü kırsalında olan çobanları Ekrem Kaya ve Cahit Tatlı'dan üç gündür haber alamadıklarını belirterek yardım istedikleri öğrenildi.