SAKARYA'nın Hendek İlçesi'nde 3 gün önce traktörle çıktıkları bin 300 metre yüksekliğindeki Beşoluk Yaylası'nda, yoğun kar yağışı ve araçlarının yakıtının bitmesi nedeniyle mahsur kalan 3 genç, 16 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı. Kurtarma çalışmasına Sakarya İl Özel İdaresi, Sivil Savunma Arama Kurtarma, Sakarya Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma, Sakarya Dağcılar Kulübü ve Dağcılar Topluluğu üyelerinden oluşan yaklaşık 40 kişilik ekip katıldı.
Sakarya'nın Hendek İlçesi Aksu Köyü'nde yaşayan amca çocukları Eyüp (20) ve Selman Çakıroğlu (30) ile arkadaşları Harun Kulaksız (27), 9 Aralık Pazartesi günü gezmek amacıyla traktörle Beşoluk Yaylası'na gitti. Geceyi buradaki yayla evinde geçiren 3 genç, yoğun kar yağışı nedeniyle yola çıkamadı. Kar kalınlığının bölgede 1 metreyi aşmasına rağmen traktörle karda ilerleyebileceklerini düşünerek yola çıkan gençler, bir süre ilerledikten sonra traktörün de yakıtı bitince yaya olarak yayla evine geri döndü. Cep telefonları burada çekmediği için kimseyi arayamayan gençleri merak eden  aileleri jandarmadan yardım istedi.
EKİPLER HAREKETE GEÇTİ
Bunun üzerine İl Özel İdaresi, Sivil Savunma Arama Kurtarma, Sakarya Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri  ile Sakarya Dağcılar Kulübü ve Dağcılar Topluluğu üyeleri dün öğleden sonra gençlere ulaşmak için çalışma başlattı.  Çalışmalara Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait bir dozer kar küreme aracı da katıldı. 
16 SAATTE ULAŞTILAR
Ekipler, yer yer 1.5 metreye yaklaşan kar altında yaklaşık 16 saat süren çalışma sonrasında yayla evine ulaştı. Karşılarında yaklaşık 40 kişiden oluşan ekipleri gören Selman Çakıroğlu, ''Bu kadar insanı buraya kadar yorduk. Biraz mahsur kaldık. Haber vermek istedik ama telefonlar çekmiyordu. Uyurken, gelen greyderin sesine uyandık. Sevindik ama bu kadar insanı telaşa verdiğimiz için de üzüldük. Bu kadar insan  bizim için buralara geldi geldi" dedi.
'HAZIR ÇORBA VE BULGUR VARDI'
Harun Kulaksız ise, geldiklerinde bölgede sadece 30 santim kar olduğunu belirterek, "Biz burada gece yatıp sabah kalktığımızda 1,5 metreye yakın kar vardı. Biz traktörü zor bela aşağıya kadar getirdik. Mazot bittince devam edemedik. Buradaki yayla evine sığındık. Orada hazır çorba ve bulgur vardı. Yiyecek sıkıntımız olmadı. Sobayı da yaktık.  Sizleri burada görmek güzel" diye konuştu. 
Ekipler tarafından Hendek ilçe merkezine getirilen 3 kişi daha sonra sağlık kontrolünden geçirildi.