Şaban KARAKAYA/ÇAN (Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Çan İlçesi'nde, ormanda, üç bacağı kırık bulunan yavru karacaya köylüler sahip çıktı. Karaca tedavisi için Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne gönderilecek.
Çan'a bağlı Sameteli Köyü'ndeki ormanlık alanda çoban Mehmet Kanat tarafından üç bacağı kırık yavru karaca bulundu. Kanat, durumu Çan Erenler Avcılık ve Atıcılık Derneği üyesi Mehmet Şevik'e bildirip yardım istedi. Şevik, köylülerden Harun Yıldırım ile bölgeye gidip traktör ve ot biçme makinesinin çarpması sonucu yaralandığı sanılan yaralı karacayı, özel bir veteriner kiliniğine götürdü. 3 haftalık olduğu belirlenen karacanın ilk tedavisi yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3'üncü Bölge Müdürlüğü'ne Çanakkale Milli Parklar Şube Müdürü Ramazan Angur'a durumu bildirdi.
Çanakkale Milli Parklar Müdürlüğü'nden görevlendirilen bir veteriner, yavru karacayı teslim aldı. Yaralı yavru karacayı bulan Mehmet Şevik, "Çanakkale Milli Parklar tarafından gönderilen veteriner hekim, yavru karacanın Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne gönderilip tedavisinin yapılacağını, sağlığına kavuşmasının arıdından da doğal ortamına bırakılacağını söyledi. İnşallah, yavru karaca bir an evvel sağlığına kavuşup eskisi gibi ormanda özgürce gezebilir" dedi.

ŞK(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)