TOKAT'ta 14 yıldır evinde yatalak hasta olarak yaşayan 53 yaşındaki Ali Osman Sabun, yerel seçimlerde oy kullanmak istediğini belirtince, ambulansla ile okula getirildi. Burada sedyeden indirilen Sabun, battaniye içerisinde ikinci kata çıkarılarak eşinin yardımıyla oy kullandı.
Tokat'ta yerel seçimler için sabah saat 08.00’den itibaren sandık başına gidenler oy kullanmaya başladı. Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı ile karşılaşan vatandaşlar, soğuğa rağmen yerel seçimlere yoğun katılım gösterdi. Bazı okulların sınıflarında uzun kuyruklar oluştu. Tokat Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti, MHP, CHP ve Saadet Partisi adayları okulları gezerek sandık görevlilerine başarılar diledi.
Karşıyaka İlköğretim Okuluna ise, ambulansla bir vatandaşın oy kullanmak için gelmesi dikkat çekti. Geçirdiği rahatsızlığı sonrası 14 yıldır yatalak olan Ali Osman Sabun, seçimlerde oy kullanmak istediğini eşi Hatice Sabun'a bildirdi. Bunun üzerine Sabun, durumu yetkililere bildirdi. Ardından Sabun'un evine 'evde sağlık hizmetleri ambulansı' gönderildi. Evinden sedye ile alınan Ali Osman Sabun, daha sonra ambulansla okula getirildi. Sedye ile indirilen Sabun, oy kullanacağı sınıfın ikinci katta olması dolayısıyla battaniye içerisine konularak oy kullanacağı sınıfa çıkartıldı. Sınıfta bir süre battinye içerisinde yerde bekleyen Sabun, eşi Hatice Sabun'a hangi partiye vermek istediğini söyleyerek oyunu kullandı. Sabun, daha sonra sedye ile ambulansa konularak evine döndü.

MT(EA/AAA) (FOTOĞRAFLI)