Yaşar ANTER-Osman URAS/ BODRUM,(Muğla),() - MUĞLA’nın Yatağan İlçesi’nde, iki ayrı ilçeye ait oyların, karıştığı iddiası gerginliğe neden oldu. Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Şener’in darp edildiği ileri sürüldü. İlçede güvenliği il merkezinden de gönderilen çok sayıda polis ekibi sağladı.
Yatağan’da Orman İşletme Binası’nın alt katında oluşturulan İlçe Seçim Kurulu Büroları’nda, iddiaya göre, Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerine ait oylarının birbirine karışması sonucu gerginlik yaşandı. CHP ve MHP’lilerden oluştuğu belirtilen bir grup, iddiaya göre, İlçe Seçim Kurulu bürosunu bastı. Seçim Kurulu üyelerinin tehdit edildiği, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Şener’in de darp edildiği ileri sürüldü. Bu durumun ortaya çıkması üzerine ilçede büyük gerginlik yaşandı. Ambulansla Muğla Devlet Hastanesi’ne götürülen Şener tedaviye alındı. Şener’in salık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 
CHP’li ve MHP’lilerden oluşan yaklaşık 4 bin kişinin, Ak Parti Yatağan adayı Mustafa Toksöz’ün seçim ofisini bastığı, birçok kişiyi tartakladığı ileri sürüldü. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olaylar üzerine harekete geçti. İl merkezinden TOMA ve akrep araçlarıyla 200 çevik kuvvet polisi ve 100 özel harekat polisi destek olarak ilçeye geldi. İlçe Seçim Kurulu önünde güvenlik önlemi alındı.
CHP’Lİ IŞIK: "SEÇİMİN GALİBİ BİZİZ"
CHP ilçe binası önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişiye saat 01.00 sıralarında seslenen CHP’li Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, "Ben 4. kez belediye başkanı seçiliyorum, bu tür olaylara ve karalamalara ihtiyacımız yok. Ak Parti’nin sandık başlarında yaptığı olayları herkes biliyor. Çuvallar ait olmayan yerlere götürülünce partililerin gerginliği arttı. Şu anda 420 oy kadar bir farkla seçimi kazandık. Zaferimizi ilan ettik, yarın akşam saat 19.00’da bunun kutlamasını yapacağız. Yaşanan gerginlik ne insanımıza, ne ilçemize yakışmıyor ama bunun sorumlusu biz değiliz. Yatağan halkımızı sakin olmaları ve tahriklere kapılmamaları için uyarıyorum, şimdi herkes evine gitsin ve dinlensin” dedi.
SEÇİM OFİSİNDE MAHSUR KALDI İDDİASI
Bir grup partilisiyle seçim ofisinde mahsur kaldığı ileri sürülen Ak Parti Yatağan Başkan Adayı Mustafa Toksöz, “Çuvalların yanlış yere gitmesinin ardından MHP’li ve CHP’li kalabalık büyük bir grup, ilçe seçim kurulunu basarak hem görevlileri tehdit ediyor, hem de bir arkadaşımızı feci şekilde darp ediyor. Bunların amaçları belli. Bizim yaptığımız oy hesabına göre CHP sadece 140 oy önümüzdeydi. Ama açılmayan sandıklar vardı, nasıl oluyorda CHP kendisini seçimi kazanmış ilan ediyor. Görüyorsunuz o kadar polise çevik kuvvete rağmen şu anda bile seçim büromuzun etrafında gezinip tehdit ve tahriklerini sürdürüyorlar. Bugün birçok arkadaşımız canını zor kurtardı. Düşünün kaybettiğimiz söylendiği halde ilçe bu hale geldi birde kazansaydık ne olacaktı. Konu ile ile ilgili tüm yasal müracaatlarımızı ve şikayetlerimizi yaptık. Allah bizim yardımcımız olacak, sonuç her an değişebilir” dedi.
Evli ve iki çocuk babası olan Makine Mühendisi, 43 yaşındaki Toksöz, yaptığı açıklamanın ardından baygınlık geçirdi, partililerin aracıyla Yatağan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlçede hayat normale döndü, polisin bekleyişi ise sürüyor.

YA,OU (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)