MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, 91 yaşındaki Melahat Üstünkaya, vasi tayini için ambulansla adliyeye getirildi. Üstünkaya'nın kızı, annesinin prosedürlerin yerine getirilmesi için çile çektiğini belirtip yetkililerin çözüm bulmasını istedi. 
Beş çocuk annesi, 91 yaşındaki Melahat Üstünkaya için çocukları bir süre önce vasi tayini için Turgutlu Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Davanın bugün görülen duruşmasına, Üstünkaya, ailesinin kiraladığı özel ambulansla getirildi. Üstünkaya, adliye bahçesinde ambulans içinde bekletildi. Mahkeme, yaşlı kadının vasi tayini gerektirecek bir durumu olup olmadığı tespiti için rapor alınması amacıyla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne sevkine karar verdi. Sol kolu mühürlenen Üstünkaya, aynı ambulansla rapor alınması için hastaneye gönderildi. Tüm bu işlemler adliyede ambulans içinde iki saat beklemek zorunda kalan Üstünkaya, çok yorulduğunu ve üşüdüğünü söyledi.
Özgül Er, annesinin bir vasi tayini için sırf prosedürlerin yerine getirilmek için çile çektiğini belirtip, yetkililerden bu işe bir çözüm bulmaları istedi. Özgül Er, "Bizim durumumuzda pek çok kişi var. Birilerinin sesimizi duymasını istiyoruz" dedi.