BURSA’da 9 yıldan beri teakwondo, kickboks, wushu ve bocce dallarında spor yapan ve 17 derecesi bulunan milli sporcu 27 yaşındaki Yasemin Köse Vatansever’in, geçen nisan ayında nişanlanmasının ardından yaşadıkları spor hayatını bitme noktasına getirdi. Nişanlanmasıyla birlikte başlayan hakaret ve taciz telefonları almaya başlayan Vatansever'in şikayeti üzerine bunu yapan kişinin aynı kulüpteki bir sporcu arkadaşı olduğunu ortaya çıktı. Mahkeme, Yasemin Köse'yi rahatsız eden aynı kulüpte sporcu 24 yaşındaki H.S.'yi 6 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı ve kararın açıklamasını erteledi. Ancak kulüp suçlu hakkında hiçbir işlem yapmayınca salona gidemeyen ve başka kulüplere gitmesi için istediği lisansı da verilmeyen Vatansever aylardır spor yapamıyor, yarışmalara katılamıyor.
Bursa’da yaşayan ve 2006 yılından beri Osmangazi Gençlik ve Spor Kulübü’nde teakwondo, kickboks, wushu ve bocce dallarında spor yapan Yasemin Köse Vatansever, bu branşlarda 3'ü Türkiye şampiyonluğu olmak üzere 17 kez derece elde etti. 2012 yılında Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda kickboks dalında milli formayı giyen Vatansever’in hayatı şimdi evli olduğu Mümin Vatansever ile 25 Nisan 2013 tarihinde nişanlandı. Aynı gün hem kendisinin hem de nişanlısının telefonlarına gizli numaradan tehdit, şantaj ve hakaret mesajları gelmeye başladı. Evlilik hazırlıkları yapan çift, savcılığa şikayette bulundu. Aynı içerikli mesajlar, aile fertlerine de gelince psikolojik olarak etkilenen Yasemin Köse Vatansever, antrenmanlara da gidemedi.
EVLENDİĞİ GÜN YİNE MESAJ
Olayların etkisinden kurtulmak isteyen Yasemin Köse Vatansever, 20 Mayıs 2013’te Mümin Vatansever ile evlendi. Dünya evine girdiği gün yine mesaj gönderen şüpheli, polis tarafından yakalandı. Yasemin Köse Vatansever'in kulüp arkadaşı olduğu ortaya çıkan H.S., ifadesinin ardından savcılık talimatı ile serbest bırakıldı.
Vatansever, Osmangazi Gençlik ve Spor Kulübü antrenörleri Cengiz Aşan ve Fatih Aşan’a durumu bildirerek, suçüstü yakalanan H.S.’nin kulüpten uzaklaştırılmasını veya spor yaşamını başka kulüplerde sürdürmesi için lisansının kendisine verilmesini istedi. İddiaya göre antrenörler başka yere gidemeyeceğini bildirerek, teklifini kabul etmedi.
İLGİ DUYUYORMUŞ
Bu arada, H.S.'nin Bursa 4'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki yargılaması 14 Kasım 2013 günü sonuçlandı. Savunmalarında, Yasemin Köse Vatansever'e ilgi duyduğunu, başkasıyla nişanlandığını öğrenince de mesajları hakaret amaçlı çektiğini, fakat tehdit etmediğini ileri süren H.S., 'hakaretten' suçlu bulunarak 6 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ancak sabıkası olmayan H.S.'nin duruşmalardaki iyi hali de dikkate alınarak, bu cezaya ilişkin hükmün açıklanması geri bırakıldı.
Bu arada Yasemin Köse Vatansever'in eşi Mümin Vatansever'in, H.S. hakkında 5’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde açtığı tehdit ve hakaret davası ise devam ediyor.
Yasemin Köse Vatansever, yaşadıklarının ardından spor hayatını sürdürebilmesi için Bursa Valiliği ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurarak yardım istedi. Ancak bugüne kadar başvurusuna yanıt verilmedi.
MAHKEME KARARINI BİZE GETİRMEDİ
Osmangazi Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Fatih Aşan, konuyla ilgili soru üzerine, Yasemin Köse Vatansever’in kulüplerinde spora başladığını ve gösterdiği başarılardan dolayı gurur duyduklarını söyledi.
Fatih Aşan, “Kulübün formasıyla milli takıma kadar yükseldi. Kapımız her zaman açık. Yaşadığı olay ile ilgili mahkeme kararını bize getirmedi. Sadece sözlü olarak bildirdi. Kararı getirseydi elbette ki işlem yapardık. Biz Yasemin’in spora devam etmesini istiyoruz" dedi.
Yasemin Köse Vatansever ise kulüp yöneticilerini, mahkeme kararını bildikleri halde, kendisi yerine sportif başarısı olmayan H.S.'yi tercih etmekle suçladı.