Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - DÜNYA Tiyatrolar Günü nedeniyle Balıkesir’de, İda Esintisi Tiyatro Grubu 'Amca Size İnsan Diyebilir Miyim?' adlı oyundan kısa bir bölüm sunup, basın açıklaması yaptı.
Bugün saat 17.00 sıralarında Yeşilli Meydanı'nda toplanan İda Esintisi Tiyatro Grubu üyeleri adına bir açıklama yapan tiyatro oyuncusu ve yönetmeni Huriye Candan, “Tiyatro sanatın lokomotifi olması gerekirken, ülkemizde kırık aynanın içerisinde en zor durumda olanıdır. Tiyatro halktan kopuk lüks bir duruma getirilerek sanki seçkinlerin buluşacağı bir kulüp haline getiriliyor. Amatör tiyatroların desteklenmesi halinde toplumumuzda ki tiyatro bilinci, kültürü, zevki ve sevgisi yeniden yeşerebilir. Sendikalar, demokratik sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler amatör tiyatro gruplarına sahip çıkmalıdır” dedi.
Candan'ın konuşmasının ardından İda Esintisi Tiyatro Grubu Tamer Dursun'un yazdığı 'Amca Size İnsan Diyebilir miyim?' adlı oyundan kısa bir bölüm sundu. Oyuncular, 'Yaşasın tiyatro, yaşasın sanat' diye sloganlar attı. Vatandaşlar da etkinliği ilgiyle izleyip, amatör tiyatrocuları alkışladı.

HD(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)