Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,() - ESKİ bakanlardan Yaşar Okuyan, kuzeni olan AK Parti Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal’ı eleştirerek, "Ağzını kapa ve sus. Ağabey öğüdü dinle. Seni Tayyip Erdoğan değil, 7 sülalesi yan yana gelse bile 1 Haziran’da kurtaramayacak" dedi.
Yaşar Okuyan, CHP Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman’ı seçim irtibat ofisinde ziyaret ederek destek oldu. Burada konuşan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan,  Yalova'da seçimlerin iptal edilmesiyle ilgili olarak, “30 Mart'ta Türkiye bir seçim gerçekleştirdi. Fakat Yalova ve Ağrı ili ve bunun yanında 5-6 belde, ilçede haklı veya haksız, doğru veya YSK kararıyla seçimler yenilenecek. Bunlardan birisi de Yalova. Aslında siz de yakından biliyorsunuz ki Yalova’daki seçimin sonuçları belli. Çok komik gerekçelerle seçimi iptal ettiler. Dolayısıyla 1 Haziran'da yapılacak seçim aslında Yalova’nın seçimi olmaktan çıktı. Daha sonraki cumhurbaşkanlığı seçimini de dikkate alarak adeta demokrasi seçimine dönüştü. Sandığa sahip çıkmak, milli iradeye sahip çıkmak gibi demokratik değerlere sahip çıkma noktasında bir seçime gidiyoruz" dedi.
Kuzeni olan AK Partil Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal'ın, kendisiyle ilgili sözlerine tepki gösteren Okuyan şunları söyledi:
“Her ailede çok şerefli bir insan çıkar. Bizim en şereflimiz de AKP’nin adayı idi bu sene. Ben geçen seçimlerde, yani 30 Mart öncesi seçimlerde, Sayın Kılıçdaroğlu buradayken geldim. Onun dışında tanıdığımız insanlara da rica ettik, 'CHP’nin adayı Vefa Salman’a oy verin' diye. Fiili bir çalışma içinde olmadık. Burada duydum ki vatandaş, bizi de dedikoduya katarak muhatap ederek laf ediyor. Buna 'kaşınma' derler bizde. Kaşınınca insanın kaşınması lazım. Aklı zaten yok onu biliyorum, ama aklını hepten yitirdiğini görüyorum. Telaş içerisinde. Abuk sabuk laflar etmiş. Önceki hikayelere sarılıyor. Çok komiğime gitti. 'Ağzını kapa ve sus. Ağabey öğüdü dinle. Seni Tayyip Erdoğan değil, 7 sülalesi yan yana gelse bile 1 Haziran'da kurtaramayacak. 15 sene önceye gidip oradaki hadiseleri derinleştiriyorsan o zaman sana benim söyleyeceğim laf var, hepten yok olursun" dedi.
HERKESİN SÖYLEYECEK LAFLARI VAR
ığı binanın altında 17 Ağustos depremi sonrası 8 can yattığını söyleyen Yaşar Okuyan, "Geriye doğru gittiğimiz vakit herkesin herkese söyleyecek laflar vardır. Senle ilgili o kadar çok şey var ki hele Yaşar Okuyan’ın söyleyeceği. Bence sus, çeneni kapa. Tayyip Erdoğan’ın eteklerinin dibine sığınarak siyaset mi yapacaksın, seçim çalışması mı yapacaksın, ne yaparsan yap" diye konuştu.
Masum görülen Yakup Koçal'ın şeytanlığı çok iyi bildiğini bu yüzden kendisine 'Sarı şeytan' dediğini belirten Yaşar Okuyan, "O oyunu çok iyi bilir. Havası, cıvası gitti. Şimdi Başbakan’ın eteklerine tutunarak zoraki adaylığını devam ettiriyor. Bu seçim Yalova’da belediye başkanı seçimi eyvallah. Yakup Koçal’ın 1 lira kendi adına bir parayı zimmetine, kursağına geçirdiğini kabul etmem. Bunu birisi söylese kabul etmem ve karşı çıkarım. Biliyorum ama Yakup Koçal’ın yanında bir çete var. Türkiye’de bunun örneklerini görüyoruz. Onların bütün yaptığının siyaseten de, hukuken de sorumlusu kendisidir. Hepsinin altında imzası var" dedi.

SG(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)