Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - ESKİŞEHİR'de düzenlenen, '8'inci Uluslararası Robot Yarışması'nda 2 kategoride birinci olan Karabük Üniversitesi öğrencileri, kazandıkları para ödülünü Soma'da maden faciasında yaşamını yitiren işçilerin ailelerine bağışladı.
13-14-15 Mayıs tarihlerindeki yarışmada, Karabük Üniversitesi Robot Kulübü üyesi öğrencilerinin yaptığı, 'Hırçın' adlı robot, 'Sumo robot' kategorisinde 161 robot arasında 1'inci oldu ve Japonya'da düzenlenecek 26'ncı All Japan Sumo Robot Tournament Dünya Şampiyonluğu'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı. Öğrencilerin, zararlı böcekleri yakalayan GPS ve güneş enerjisi ile çalışabilen tarımsal robotu ise serbest kategoride 25 robot arasında 1'inci oldu.
Öğrenciler, Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Robot Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Raif Bayır ile birlikte Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı ziyaret ederek iki derece için verilen toplam 2 bin liralık ödülü Soma'da ölen madencilerin ailelerine ulaştırılmak üzere teslim etti.
Başarıları nedeniyle öğrencileri kutlayan Prof. Dr. Uysal, "Şehitlerimizin yakınlarına bu ödülü takdim etmenizden dolayı sizleri kutluyor, alnınızdan öpüyorum. Bugün birleşme, dayanışma zamanıdır. Bu birleşme, dayanışma gününde en güzel örneği de Karabük Üniversitesi'nde sizlerin sergilemiş olmanızdan dolayı gerçekten gurur ve onur duydum" dedi.

BD(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)