Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE (Gaziantep), () - GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, edebiyat öğretmeni Nuh Evliyaoğlu'nun yolda yaralı halde bulduğu su çulluğunun kırık ayağı veteriner tarafından alçıya alındı.
Ailesiyle birlikte İslahiye'ye gelen edebiyat öğretmeni Nuh Evliyaoğlu, karayolunda hareket edemediği için ezilme tehlikesi bulunan su çulluğunu aracına aldı. Evliyaoğlu, ayağındaki kırık nedeniyle hareket edemeyen çulluğu, İslahiye'de veterinerlik yapan Yusuf Yıldızgil'e götürdü. Veteriner Yıldızgil, su çulluğunun kırık olan sol ayağını alçıya aldı ve vitamin tedavisi uyguladı. Yıldızgil, çulluğun ayağının 25 gün alçıda kalacağını belirterek, "Kırılan ayağının eklem bölgesindeki iki kemiği karşı karşıya getirerek alçıya aldık. Alçı 25 gün kalacak ve bu sırada hayvana vitamin desteği vereceğiz" dedi.
Öğretmen Nuh Evliyaoğlu ise tedavisini yaptırdığı çulluğun iyileşene kadar bakımını üstleneceğini belirterek, "İlk kez karşılaştığım hayvanın su çulluğu olduğunu veterinerden öğrendim. Yolda görünce arabaların altında ezileceğini düşündüm ve yanıma aldım. Eve götürüm bakımını yapacağım ve iyileşince doğaya bırakacağım" dedi.

FOTOĞRAFLI